Buhusiul viseaza la reconstructie

1.690

Toti buhusenii implicat in sport traiesc având nostalgia vremurilor de dinainte de 1989, când orasul lor conta cu adevarat pe harta României. Textila era un club cu o echipa de handbal in primul esalon feminin si cu o formatie de fotbal care sporadic a evoluat in Divizia B. Vasile Gaciu, antrenor al relativ nou-iinfiintatei Asociatii Sportive Orasenesti (ASO) Buhusi incearca sa refaca la Buhusi o echipa cât de cât competitiva.

Fost antrenor la Aerostar si FC Onesti, Gaciu n-a uitat ca timp de doua decenii a evoluat acasa. De aceea el a primit propunerea venita din partea primariei din Buhusi. “Am gasit o echipa modesta si teribil de indisciplinata. In doar zece etape scurse, ASO acumulase cinci cartonase rosii si 28 galbene. De la venirea mea, in inca 11 runde, s-au mai acumulat doar sapte galbene”, povesteste Gaciu in conferinta pe care a sustinut-o la sediul AJF Bacau. Gaciu a schimbat echipa din temelii, a renuntat la o jucatori si a adus in loc 10, dar n-a putut face minuni.

ASO Buhusi face cam 2-3 antrenamente pe saptamâna, iar unii dintre jucatori fac naveta de la Bacau. Obiectivul trasat lui Gaciu este construirea unei echipe functionale. Pentru asta, echipa de seniori a ASO, la care se adauga trei echipe de juniori (C, D, E) si o echipa de handbal-junioare, are un buget de aproximativ 40.000 lei. Soarta formatiei nu este rea, dar ar putea fi mai buna daca ar beneficia de fostul teren al clubului Textila, insa stadionul se afla in litigiu, intre fostul proprietar si primarie. “Vom avea si sponsori, dar asta dupa ce vom demonstra prin joc ca ii meritam”, a mai spus Vasile Gaciu.

(P.K.) ziaruldebacau.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here