Buhusiul s-a topit in fata caniculei!

1.786

Prima zi cu adevarat caniculara din acest an a fost ieri, 20 iunie, cand s-au inregistrat temperaturi de 34 de grade la Buhusi.

Temperaturile din termometre au ajuns astazi pana la 36 de grade Celsius, iar pentru unii buhuseni a fost o adevarata aventura sa iasa pe strada. Meteorologii au emis o avertizare de canicula si disconfort termic, asadar este bine sa ne luam masurile de precautie.

Sugarii, copiii mici, la fel ca si persoanele de varsta a treia ar trebui sa ramana in casa pe cat posibil. Si in interior trebuie creat un ambient ferit de caldura, umiditate excesiva si curenti de aer. Cei care sufera de afectiuni cronice trebuie sa respecte tratamentul prescris si sa se prezinte de urgenta la medic daca se simt rau. Cei care sunt nevoiti totusi sa iasa trebuie sa se imbrace cu haine lejere, din fibre naturale si culori deschise si sa se protejeze cu palarii, umbrele sau ochelari de soare.

Angajatorii au o serie de obligatii in aceste zile. Cum ajung temperaturile la 37 de grade, cu plus, angajatii trebuie sa beneficieze de apa, dusuri, ventilatie la locul de munca si pauze mai lungi si dese. Temperaturi extreme, in acest caz, sunt considerate temperaturile care depasesc +37 grade C. Astfel, atunci când se inregistreaza temperaturi extreme, pe o perioada de cel putin 2 zile consecutiv, angajatorii trebuie sa ia o serie de masuri clar stipulate de lege. Printre altele acestia pot decide reducerea programului de munca pentru persoanele care au afectiuni cu contraindicatii privind munca in temperaturi extreme. Inspectorii ITM avertizeaza ca “nerespectarea masurilor de prevenire constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.500 lei”.

Abia spre sfarsitul saptamanii ne putem astepta ca temperaturile sa scada, iar vremea sa devina instabila.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here