Buhușiul ar putea avea prima creșă în curând

1.320

Primarul Vasile Zaharia a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că a demarat procedurile pentru realizarea unei creșe cu 40 de locuri (4 grupe). 

„Știu că acest lucru este dorit de foarte mulți părinți tineri, iar conform declarațiilor ministrului Dezvoltării, programul de construcție al creșelor este prioritar. Investiția se va derula prin Compania Națională de Investiții, costurile proiectării și execuției fiind suportate de CNI în întregime. Subiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local Buhuși în ședința ordinară de pe 26 august.”se arată în comunicatul primarul Zaharia.

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinutala finalul lunii iulie, ca este gata de implementare Programul de construire de crese noi, lansat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Cseke Attila a subliniat ca au fost prezentate proiectele tip, au fost elaborate studiile de fezabilitate, a fost modificata normativa de reglementare a constructiilor de crese, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobati, in aceasta saptamana, de comisiile de specialitate. Astfel, primele cereri de finantare pot fi analizate si avizate in urmatoarele saptamani.

”Vom aproba primele cereri de finantare, dupa care vor putea fi demarate procedurile de achizitie publica pentru a identifica constructorii. Astfel, constructia primelor crese va putea incepe. Ne dorim sa avansam vizibil, sa sporim considerabil numarul creselor, la nivel national, in timpul mandatului guvernului actual, avand in vedere lipsa acuta de locuri in crese si angajamentul facut de executiv in acest sens”, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here