Buhusi vs. Bacau – Zilele oraselor

5.222

Bugetul Zilelor Bacaului 2012 a fost considerabil mai mare decat cel al editiilor anterioare (2010, 2011), desi festivalul nu a fost onorat cu prezenta unor nume sonore din peisajul artistic/muzical autohton si de trei ori mai mare decat bugetul alocat Zilelor Orasului Buhusi. Pe scurt, 60 000 lei versus 200 000 lei.

La Buhusi, cu 600 de milioane de lei vechi au fost adusi artisti precum Alex Velea, Nicu Paleru, Vali Vijelie, CRBL s.a., iar la Bacau, autoritatile au platit 2 miliarde de lei vechi pentru a-i aduce pe VH2, Mandinga, Buzz the Fuzz sau pe Alexandu Jidveianu.

Este adevarat ca nu putem sa facem comparatii  intre artistii adusi la cele doua evenimente fara sa cadem in penibil, insa orice persoana cat de cat cunoscatoare isi da seama ca Zilele Municipiului Bacau au fost o afacere proasta pentru contribuabili. Sau concertele de la Buhusi au fost o afacere buna?

La Bacau doar jumatate din suma mentionata mai sus a ajuns la artisti, totusi. Cealalta jumatate se regaseste in fel si fel de cheltuieli aditionale precum promovare – 10 000 lei, organizare – 5 000 lei,  transport 15 000 lei.

In schimb,organizarea intregului eveniment i-a costat  pe edilii buhuseni doar 60 000 lei. Fara costuri aditioale pentru promovare, inchirieri utilaje, transport s.a.m.d. Concluzii?

 

 

 

6 COMENTARII

  1. Asa este, exact asta am afirmat si eu in acest weekend vazand programul zilelor Bacaului. Am auzit multe pareri si au fost o dezamagire la capitolul concerte si organizare ‘zilele Bacaului’.
    La noi cu pareri pro si contra majoritatea s-au distrat, au avut cu ce, atmosfera a fost, vedete au fost. Toate vedetele de la noi chiar si manelistii au fost de renume, nu no-name-uri. La Bacau in afara de Mandinga nimic interesant n-am vazut….
    Comentarii vor fi oricand, nemultumiri, dar chiar am avut mai mult decat Bacaul anul acesta.

    • sa transmis live zilele buhusiului cu ajutorul firmei la care lucrez eu
      si da am fost si la zilele bacaului si la zilele buhusiului dar a fost mult mai frumos si mai organizat la buhusi decat la bacau de manele nu ma intereseaza pentru ca nu ascult dar cu bani putini lumea sa distrat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here