Buhuși: Festivalul CineCopilăria are loc în perioada 26-28 aprilie

314

Concurs de scurtmetraje pentru tineri, cu… Amintiri din copilărie

 

O nouă ediție a Festivalului CineCopilăria de Elisabeta Bostan va avea loc în perioada 26-28 aprilie 2024, la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din Buhuși. Proiectul a fost inițiat în 2022 la Buhuși –  orașul natal al regizoarei Elisabeta Bostan. Este un proiect organizat de Primăria Orașului Buhuși și produs de Asociația ARTIS din Iași.

Programul evenimentului este dedicat întregii familii, în special copiilor și cuprinde proiecții de film, workshop-uri tematice, discuții cu invitați speciali, spectacole de teatru și un concurs de scurtmetraje.

Producțiile cinematografice semnate de regizoarea Elisabeta Bostan au transcendat generații și au devenit părți intrinseci ale experienței copilăriei în România și nu numai. Un exemplu este filmul „Amintiri din copilărie” (r. Elisabeta Bostan), care va fi inclus în programul celei de-a III-a ediții a Festivalului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” și care va contura tema ediției din 2024, anul în care se împlinesc 60 de ani de la lansare.

„Când vorbim despre regizoarea Elisabeta Bostan vorbim despre o moștenire impresionantă de capodopere cinematografice dedicate copiilor. După primele două ediții ale proiectului, din 2022 și 2023, ne-am dat seama că Buhușiul este un oraș cu potențial creativ mare. «CineCopilăria de Elisabeta Bostan» este proiectul care încă de la prima ediție a avut un impact major în orașul natal al regizoarei. Programul este gândit astfel încât oportunitățile oferite de festival pentru participarea la ateliere creative și sesiuni educaționale să creeze o bază solidă pentru dezvoltarea abilităților artistice și intelectuale ale copiilor. Avem dovada edițiilor anterioare, care au adunat peste 3.000 de spectatori. Copiii devin nu doar consumatori pasivi de conținut, ci și creatori și gânditori critici.

Ne bucură parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, care s-a alăturat inițiativei noastre. Dorim să mulțumim autorităților locale din Buhuși, dar și instituțiilor de învățământ din orașul natal al regizoarei de filme pentru copii – Elisabeta Bostan”, declară Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”.

Programul complet al ediției de anul acesta va fi anunțat pe site-ul www.elisabetabostan.ro și pagina de facebook CineCopilăria. Intrarea la toate evenimentele din program este liberă.

S’Curte la „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”

 Totodată, pentru al doilea an consecutiv, organizatorii festivalului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” anunță lansarea competiției S’Curte la „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”. Este vorba despre un concurs de scurtmetraje cu tematica Amintiri din copilărie. Participanții sunt invitați să prezinte, într-un mod original, Copilăria, cea mai frumoasă și îndrăgită perioadă a vieții.

Concursul, susținut de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-20 ani, elevi, studenți sau simpli iubitori de film. Înscrierile se fac în perioada 8 martie – 22 aprilie 2024, iar regulamentul concursului poate fi consultat pe https://elisabetabostan.ro/concurs-scurte/

Câștigătorii vor fi anunțați în perioada de desfășurare a festivalului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” (26 – 28 aprilie 2024) și vor fi desemnați de către un juriu format din actori și regizori, invitați ai ediției a III-a a festivalului care este unic în țară.

DESPRE CONCURS

Reguli de înscriere:

 • participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani;
 • conținutul trebuie să fie original;
 • scurtmetrajele pot include actori, spații, dar acestea trebuie menționate în descrierea videoclipului cu nume, prenume sau titlul locației.

Condiții tehnice:

 • video de maximum 10 minute;
 • producția trebuie să fie însoțită de o scurtă descriere, titlu, realizatori;
 • producția trebuie să respecte tema propusă: Copilăria;
 • Vor fi acceptate producții ce respectă minime cerințe tehnice (peisaj, calitate video, sunet);
 • Fișierele vor fi trimise la adresa de mail iasi@gmail.com, prin link de transfer, format AVI sau MP4.

 Participi la Competiția de S’Curte | „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” pentru că:

 • Ai posibilitatea ca producția ta să ruleze în fața cinefililor prezenți la festival;
 • Numele tău va fi pe lista producțiilor cinematografice care rulează la CineCopilăria de Elisabeta Bostan;
 • Vei putea face cunoștință cu regizori și scenariști, invitați în festival;
 • Vei beneficia de mecanismul de promovare al festivalului;
 • Posibilitatea de a câștiga unul dintre cele trei premii ale concursului.

 DESPRE FESTIVAL

Festivalul CineCopilăria de Elisabeta Bostan este organizat de Asociația Artis din Iași și Primăria Buhuși, orașul în care s-a născut regizoarea filmelor pentru copii, Elisabeta Bostan. Prima ediție a festivalului s-a desfășurat în perioada 5-6 martie 2022, când peste 1.500 de spectatori au (re)văzut filmele copilăriei, pe marele ecran de la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din Buhuși, aceasta fiind inaugurată chiar în deschiderea festivalului.

 Un festival inițiat de Primăria Orașului Buhuși și produs de Asociația Artis.

Facebook: https://www.facebook.com/Cinecopilaria

Site: https://elisabetabostan.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here