Buhuși Dance Fest, succes și bucurie

1.505

Mai multe autocare și mașini încărcate în majoritate cu copii și tineri au „descălecat” sâmbătă, 25 septembrie 2021, în centrul orașului Buhuși, spre uimirea trecătorilor. Glasurile zglobii ale copiilor și soarele strălucitor dădeau un aer de sărbătoare. Și așa a și fost, pentru că la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din oraș a avut loc prima ediție a Buhuși Dance Fest, un festival de dans organizat de Școala de Dans Adamas Buhuși în parteneriat cu Primăria Buhuși și, evident, Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși.

Buhuși Dance Fest a fost împărțit pe trei programe, structurate pe categorii de vârstă și secțiuni de dans, dar și din perspectiva crizei sanitare pe care o traversăm. Practic spectatorii au purtat măști medicinale de protecție și s-a ținut cont de un scaun liber între spectatorii care nu fac parte din aceiași familie.

Festivalul de dans de la Buhuși a reprezentat cel mai important eveniment de gen din zona Moldovei în weekendul trecut, astfel că pe scena Casei de Cultură „Elisabeta Bostan” au evoluat peste 350 de copii, tineri și adulți de la cluburi și școli de dans din Buhuși, Bacău, Onești, Roman, etc. Aceștia au excelat în dans sportiv și de societate, dans clasic și contemporan, streetdance și dancehall. Și costumațiile au dat culoare evenimentului, pe lângă evoluția energică a participanților care s-a văzut limpede că le-a fost dor de o participare în concurs. De menționat că, Buhuși Dance Fest a fost printre primele festivaluri din acest sezon competițional care, din cauza exploziei valului patru de Covid-19, este deja pus sub semnul întrebării.

„A fost un super-eveniment pentru orașul Buhuși pe care Școala de Dans Adamas din oraș și l-a dorit, pentru că orașul Buhuși merită să aibă un astfel de festival. Orașul Buhuși are talente în acest domeniu, lucru demonstrat în diferite competiții în care și-au arătat calitățile, s-au impus și au câștigat premii și distincții naționale și internaționale. Atât dansatorii buhușeni cât și publicul din oraș merită un astfel de eveniment aici, acasă”, au declarat organizatorii de la Școala de Dans Adamas Buhuși.

„Ducem lipsă de asemenea evenimente, evenimente care să dezmorțească puțin comunitatea. Casa de Cultură este deschisă oricăror acțiuni, cu precădere cele care implică copii sau tineri buhușeni. Felicitări Adamas pentru inițiativă și organizare, a precizat Adrian Păduraru, șef Serviciu Cultură și Sport din Primăria Buhuși.

Atmosfera a fost una caldă, pe alocuri incendiară prin evoluția dansatorilor care au transmis multă energie în public. Chiar dacă mulți dintre participanți se pot considera adversari, în realitate sunt prieteni și se susțin. Pentru foarte mulți copii Buhuși Dance Fest a fost prima participare și cu siguranță acest lucru le va rămâne întimpărit în inimă pentru totdeauna.

Organizatorii au mai precizat că Buhuși Dance Fest septembrie 2021 a fost o primă ediție, pilot, pentru a demonstra potențialul acestui eveniment, și își propun pentru edițiile următoare o mai mare amploare a acestui festival și atragerea mai multor competitor precum și o mai bună participare a publicului buhușean. Toți participanții la Buhuși Dance Fest au fost premiați cu diplome și medalii iar reprezentanții cluburilor participante, profesori-instructori-antrenori, au primit trofee pentru munca depusă cu copii și ca semn de recunoaștere în dezvoltarea și promovarea dansului românesc.

Florentin Radu – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here