Buhusenii vor depozita gunoiul menajer pe plaiuri nemtene

1.671

Din prima zi a anului 2010, conform deciziei Garzii de Mediu, buhusenii nu mai au voie sa depoziteze gunoiul menajer pe platforma din cartierul Chebac. Decizia corespunde normelor europene. Statia ecologica de la N. Balcescu, unde se credea ca buhusenii vor putea depune gunoiul, nu va fi inaugurata, la modul optimist, decât în luna mai. Temporar, buhusenii au gasit o solutie de criza. “Am realizat un contract cu edilii de la Roman, pentru depozitarea gunoiului menajer în rampa lor ecologica. Probabil ca operatiunea aceasta se va derula începând cu 15 ianuarie. Vom asigura transportul cu firma Gindany SRL, operatorul local care gestioneaza aceasta problematica”, spune primarul Ionel Turcea. Cândva, unele voci neoficiale spuneau ca târgul Buhusi “a fost repartizat” – cu sensul imperativ… – pentru a depune gunoiul menajer la viitoarea rampa de la N. Balcescu. Edilii buhuseni nu exclud însa permanentizarea variantei nemtene. “Deocamdata, pretul pe un m.c. de gunoi depozitat la Roman este de aproximativ 18 lei. Va fi mai mic pretul la N. Balcescu?

Mai e o problema: pâna la Roman, distanta este de 28 km, în vreme ce varianta bacauana ar presupune o distanta de 35-40 km, diferenta fiind importanta. Totusi, nu putem spune, deocamdata, nimic despre locatia în care vom depozita în viitor gunoiul menajer. Vom lua în calcul mai multe aspecte care tin de costuri si eficienta”, adauga primarul Turcea. Buhusenii vor trebui sa devina mult mai atenti din perspectiva reconsiderarii a ceea ce înseamna gunoiul menajer, întrucât crengile sau vegetalele de tot felul, de pilda, nu vor mai putea fi încadrate în aceasta categorie.

Ion Fercu – desteptarea.ro

2 COMENTARII

  1. buna , pe o parte mi se pare o ideie buna gindindu_ma la oameni care traiesc in chebag,dar pe alta parte e o cheltuiala in plus care o sai coste mai mult pe locuitorii orasului buhusi.la cit pamant e impreajma orasului nu se poate amenaja ceva sase depoziteze gunoiul,un proiect in care sa dea si de munca la citiva cetateni din oras?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here