La Buhusi, pe strada Ion Voda cel Cumplit au inceput lucrarile de constructie pentru un bloc de locuinte ANL. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca pentru a aceasta investitie 8.969.020 lei, Consiliului Local revenindu-i obligatia de a asigura resursele financiare pentru ca utilitatile tip gaz metan, canal, apa, electricitate, telefonie sa fie accesibile la intrarea in imobil. Constructia va avea 48 de apartamente, sase dintre acestea fiind garsoniere, iar celelalte de doua si trei camere. Suprafata acestora va fi cuprinsa intre 40 si 75 m.p. Parchetul, gresia, faianta, termopanele, instalatiile sanitare, termice si electrice vor corespunde standardelor actuale. Cel putin asta rezulta din proiect. Conform contractului, lucrarile ar trebui sa fie terminate in 12 luni, dar primarul Ionel Turcea spune ca „blocul va fi gata pe data de 15 decembrie 2010”. Cine va beneficia de aceste locuinte? Ing. Oana Timofte, coordonator de proiecte, spune ca prioritate vor avea tinerii cu varsta de pana la 35 de ani, casatoriti, cu prunci. Exista o comisie care va analiza toate solicitarile. Am fost asigurati ca aceasta comisie are proceduri riguroase care vor fi facute publice. Cate cereri se estimeaza a fi depuse pentru cele 48 de locuinte? Greu de spus. Acum, cand abia a fost asezata piatra de temelie, exista deja cateva sute de cereri prin care buhusenii solicita locuinte.
Ion Fercu – desteptarea.ro
eu tot nu inteleg…cik se da apartamentele la tinerii casatoriti si cu prunci…dar acei tineri nu platesc nimic?adik apartamentele nu se dau la vanzare?nu inteleg..cine imi explica multumesc
Apartamentele se vor da in chirie, dar va fi o chirie foarte mica (in jurul a 100 de lei/luna din cate stiu). Dupa o perioada de timp acestea se vor putea cumpara.
si sa presupun k tinerii sunt plecati inafara tarii cum se procedeaza?sau tinerii care is plecati in strainatate nu au voie sa cumpare multumesc
Ideea e ca sunt niste criterii pentru acordarea locuintelor. Va fi o comisie care va analiza cererile. Nu stiu exact criteriile, dar din cate stiu trebuie sa fie familie pana in 35 de ani, fara prorietati imobiliare si cu o sursa de venit. Pentru mai multe, va puteti interesa la Primarie.
ideea e ca am o sora plecata in strainatate si e casatorita are 24 de ani si in curand va avea un copil…si nu prea are bani sasi cumpere un apartament..si ma gandeam k dak ea are sanse la vreun apartament?u e zici?
Nu stiu sigur care vor fi criteriile si modalitatea de acordare a locuintelor la Buhusi dar la Bacau s-a procedat in felul urmator:Ca sa poata beneficia de o locuinta ANL, solicitantul trebuie sa aiba o virsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani si sa poata primi repartitia in maxim 12 luni de la implinirea virstei maxime. Titularul solicitarii nu are dreptul sa detina sau sa fi detinut in proprietate o alta locuinta sau, cu contract de inchiriere, un alt imobil din proprietatea statului. Punctajul final se va stabili in functie de criterii privind situatia locativa actuala, starea civila si persoanele aflate in intretinere, starea de sanatate, vechimea solicitarii, nivelul de studii si de pregatire profesionala, dar si alte situatii speciale. Toti cei calificati pe lista finala, dar care, in urma punctajului, se situeaza in afara locurilor existente in imobilele ANL, vor ramine pe lista de asteptare pina la construirea unui nou bloc sau eliberarea unor locuinte in cele construite deja.
Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj:
Cine locuieste cu chirie, primeste din start 10 puncte. Dovada casatoriei mai adauga alte 10 puncte, iar pentru fiecare copil minor aflat in intretinere se ai adauga cite un punct. Cele mai multe puncte sunt atrase de persoanele cu studii superioare, respectiv, 15 puncte. Absolventii cu studii medii primesc 10 puncte, cei cu studii post liceale au 13 puncte, cei cu 10 clase primesc 8 puncte, iar cei cu studii primare sau gimnaziale se aleg doar cu 3 puncte. Solicitantii care au pe membru de familie venituri sub 300 lei primesc alte 3 puncte, iar solicitantii proveniti din institutii de ocrotire sociala adauga la punctaj alte 7 puncte. Un aspect deloc de neglijat este vechimea cererii. Cine a asteptat intre 2 si 3 ani are 6 puncte, intre 3 si 4 ani primeste 9 puncte, iar pentru fiecare an ce depaseste 4 ani, se adauga alte 4 puncte. In cazul inregistrarii unor punctaje egale, solicitantii vor fi departajati in functie de starea de sanatate, numarul de copii, vechimea cererii sau invaliditate. In cazul familiilor, vor fi punctate actele care avantajeaza cuplul, respectiv, daca sotia sau sotul este mai bine cotat din punct de vedere al studiilor.
ACEASTA ESTE DOAR O SIMPLA INFORMARE PENTRU CEI CARE AU DE GAND SA-SI DEPUNA DOSAR PENTRU INCHIRIERE LOCUINTA ANL.
Mai bine intrati pe site-ul ANL, http://www.anl.ro, si acolo au si date de contact, implict numere de telefon, este mult mai usor asa! O zi buna!
am intrat pe site anl dar nu gasesc criterii de acordare a locuintei iar le telefon suna ocupat in continuu.se prezinta in mare niste aspecte generale.
ms gabriel pt informatie