Buhusenii au semnat cel mai important contract

2.520

A fost semnat de către buhuşeni cel mai important contract de după decembrie 1989. Administraţia buhuşeană a parafat contractul cu Hidroconstucţia Bucureşti, firmă care, prin filiala sa băcăuană, va executa lucrările de extindere pentru reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Licitaţia fusese câştigată de această firmă încă din ziua de 23 august 2011, dar contestaţiile abia acum şi-au dat obştescul sfârşit, prin decizia Curţii Supreme. Valoarea contractului este de 18,5 milioane de euro, plus TVA. Proiectul vizează amenajarea a 25 de km de reţele de canalizare, care vor avea 11 staţii de repompare, şi a 7 km de reţele de apă potabilă. Toate amenajările vor fi noi. „Vor beneficia de acest proiect, ne-a spus viceprimarul Vasile Zaharia, străzile Orbic, Casa de Apă, Gh. Doja, Bodeşti, Găzăriei, Câmpului, Decebal, Traian, Chebac şi Libertăţii. Termenul de execuţie: anul 2014.”

Sursa de finanţare o reprezintă banii europeni din Programul Operaţional Sectorial (P.O.S.) care va fi derulat prin A.D.I.B. Bacău. După finalizarea lucrărilor, comunitatea locală va trebui să realizeze asfaltarea, din venituri proprii. Probabil că va fi angajat un împrumut pentru a pentru a atinge această ţintă. „De şapte ani ne luptăm cu sistemul, dar am reuşit! Vom scăpa de griji pe foarte mulţi cetăţeni. Sunt atât de mulţumit, încât pot să spun că acest proiect este bucuria vieţii mele de primar. Câte reproşuri am avut pentru că oamenii nu aveau condiţii civilizate… Acum, un vis va deveni realitate”, spune primarul Ionel Turcea. Damian Drăghici, cel aflat aproape mereu în Buhuşi, pentru a cunoaşte problemele oraşului, adaugă: „Vă promit că acest proiect şi asfaltarea vor deveni frumoase realităţi ale oraşului. Eu promit rar ceva. Şi nu promit decât atunci când sunt sigur de izbândă.”
Ion Fercu

2 COMENTARII

  1. Cat pupincurism … Sincere felicitari primarului Turcea, cel mai tare primar din tara. A reusit sa asfalteze 5-6 strazi in oras … Sincere felicitari !!! Du`te la Valea Lui Ion …du`te la Blagesti … du`te la buda… aia au asfalt !!! 😐 Intra pe str Dragos Voda , intra pe strada Mircea Voievod … Intra pe soseaua de centura a Buhusi-ului ( str. Voioaga ) … si cica sintem oras …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here