Buhușenii de toate vârstele au sărbătorit Ziua Națională

2.919

La 18 Noiembrie / 1 Decembrie “Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania,  Banat si Țara Romaneâscă prin reprezentanții lor la Alba Iulia(…) decretează unirea cu România”. Vocea românismului se făcuse însfârșit auzită. A fost izbânda unui neam de prea multă vreme îngenunchiat, dar care a reușit să rupă lanțurile să pretindă dreptatea să obțină și să poată striga: Țara Românească “dobândită”.

Astăzi, de Ziua Națională, la monumentul eroilor din centrul orașului au fost depuse coroane și jerbe de flori, din partea Consiliului Local, Asociației Veteranilor de Razboi, instituțiile școlare dar și din partea celor mai importante firme și instituții din Buhuși.

decpunere coroane1

decpunere coroane3

decpunere coroane5

decpunere coroane9

Sărbătoarea a început de vineri, când copiii de la gradinițe și școlile generale au marcat 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia prin cântece, dansuri, scenete și concursuri.

Preșcolarii grupei mijlocii “C”, de la grădinița nr. 6, coordonați de dna educatoare Livia Dascălu au marcat acest eveniment printr-o activitate deosebita în care s-au împletit cunoștințele despre istoria țării și dansurile populare.

gradinita

 Fiecare 1 Decembrie este, pentru elevi Şcoalii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, prilej de reflecție, de aducere aminte și de sărbătoare. În acest an elevii claselor a VI-a A, a VII-a A și a VIII-a A, coordonaţi de dna prof. Tinca Vârlan, au sărbătorit Ziua Națională în cadrul unei activități care a cuprins poezii, cântece, prezentări, dansuri populare, sceneta “Moș Ion Roată și Unirea”, expoziție de desene și concursuri pe tema unirii dintre echipajele claselor a VIII-a. Toți elevii școlii au primit stegulețe tricolore.

scoala

scoala2

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here