Buhușeanul Sorin Brașoveanu, Președintele CJ Bacău, desemnat „Politicianul anului” la Gala Națională a Asistenței Sociale

1.975

Bacăul are doi premianți la Gala Națională a Asistenței Sociale!

Emoții, bucurie, recunoaștere și apreciere, astăzi, 20 martie 2018, la Ateneul Român din București unde s-a desfășurat a-V-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, organizată de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Județul Bacău a fost reprezentat în finală de către: președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și preotul Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja-Oituz.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a fost nominalizat și declarat câștigător la categoria „Politicianul Anului”. La această secțiune au mai fost nominalizați Maria Grapini, membră în Parlamentul European, și Dănuț Dinu, consilier municipal în Pitești.

„Întâlnirea mea cu asistența socială s-a întâmplat în anii 90. A fost întâlnirea destinală, căci mi-a marcat întreaga viață, și, de atunci, tot ceea ce am realizat a fost dedicat acestei profesii, oamenilor care au nevoie de ea și celor care o transpun în practica. Nu sunt asistent social de profesie, dar am trăit și lucrat în cei peste 27 de ani de activitate alături de asistenți sociali, am împărtășit împreună bucurii și provocări și am luptat pentru câștigarea demnității acestei profesii”, a declarat președintele Brașoveanu pe scena Ateneului Român.

Activitatea profesională de peste 25 de ani în domeniul asistenței sociale, în calitate de fost director al DGASPC Bacău și de președinte al Consiliului Județean Bacău, implicarea și inițierea a numeroase proiecte cu finanțare europeană sau proiecte pilot în colaborare cu UNICEF, a determinat comisia de jurizare să îl desemneze câștigător la Categoria „Personalităţi care susţin asistenţa socială”, secțiunea „Premiul Politicianul anului” pe domnul Sorin Brașoveanu.

Preotul Ilarion Mâță, președinte al asociației Sf. Voievod Stefan cel Mare – Harja, s-a clasat pe locul I în cadrul secțiunii „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale și economiei sociale”, fiindu-i astfel recunoscută munca, implicarea devotamentul în slujba celor bătrâni și fără ajutor.

Aceste premii încununează, de fapt, munca tuturor celor care activează în asistență socială, domeniu în care județul Bacău a obținut rezultate cu adevărat remarcabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here