Bugetul si bunul Dumnezeu

2.060

Consilierii buhuseni au analizat si aprobat proiectele de buget ale Consiliului Local, spitalului si institutiilor de invatamânt. Cum arata acestea? „Bugetul orasului, spune primarul Ionel Turcea, este mai bun decât anul trecut. Dar nu putem spune ca este indestulator. Asigura insa investitiile si, partial, cofinantarile. Ne creeaza o stare de liniste. Avem avantajul ca nu avem datorii. In plus, am incheiat anul 2011 cu un surplus de 8 miliarde de lei vechi in contul de investitii. Pregatim documentatia si pentru un imprumut de 100.000 miliarde lei vechi, pentru a asigura realizarea integrala a proiectelor de investitii. Imprumutul va fi garantat cu bugetul”.

In scoli, potrivit bugetelor aprobate, fondul de salarii este asigurat pentru 10 luni. Daca tinem seama si de inflatie, cheltuielile materiale vor fi cu aproximativ 20 la suta mai mici. Prof. Ciprian Zaharia, managerul Scolii „Mihail Andrei”, spune: „Traim o noua experienta. Scoala devine o a doua familie de care trebuie sa avem grija. Cred ca bugetul nu este foarte generos. Speram ca vremea de afara si bunul Dumnezeu n-o sa ne aduca multe cheltuieli suplimentare, neprevazute”. Managerul spitalului, Gabriel Drug, nuanteaza: „Avem un buget realist. Ne doream mai mult, intrucât vrem sa devenim un spital european. Trendul pozitiv al ultimului an si jumatate ne indreptateste sa avem aceasta tinta. Bugetul? Ne intristeaza faptul ca suntem contemporani cu aceasta criza, dar il vom gestiona profesionist”.
Ion Fercu

1 COMENTARIU

  1. Sper ca prin “investitii” dom’ primar intelege investitii masive in infrastructura si nu in construirea de fantani in centrul orasului care dupa o saptamana de uz se inchide. Insa pana atunci ar fi bine sa se ia zapada si de pe strazile mai mici nu doar din centru daca tot primaria se lauda cu un buget asa mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here