Bornă importantă depășită la Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși

882
Conducerea spitalului buhușean anunță depășirea unei borne importante, „un vis irealizabil, acum a devenit normalitate”, după cum se arată în comunicat.

Este vorba despre 111 intervenții chirurgicale pe specialitatea oftalmologie. Cel mai important lucru, potrivit comunicatului, este că toate aceste intervenții au fost rezolvate la spitalul buhușean, nefiind necesară trimiterea pacienților către alte unități sanitare specializate pe chirurgie retiniană.

Intervențiile chirurgicale, respectiv operații de cataractă (implanturi de cristalin), au fost efectuate prin procedeul de facoemulsificare.

Facoemulsificarea este un procedeu prin care se fragmentează cataracta și nucleul cristalinian dur cu ajutorul ultrasunetelor special adaptate pentru globul ocular. Fragmentele de cristalin rezultate sunt aspirate din interiorul sacului capsular cristalinian urmând implantarea cristalinului artificial și închiderea globului ocular prin hidratarea inciziilor.

Cristalinul implantat reda pacienților vederea la distanță in măsura in care ochiul nu suferă și de altă patologie care ar putea afecta acuitatea vizuală finală.

„Toate aceste realizări au fost posibile datorită atragerii de medici (aflați in relație contractuală cu Spitalul Buhuși și Casa de Asigurări de Sănătate Bacău), personalului medical, personalului de suport și dotării cu aparatură și echipamente medicale performante (proiecte accesate de Spitalul Buhuși cu finanțare de la Ministerul Sănătății și cofinanțare din partea Primăriei/ Consiliului Local Buhuși). Pe lângă pacienții operați din Buhuși, avem pacienți veniți special pentru operațiile de cataractă efectuate la spitalul buhușean din: Constanța, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Bicaz, Bacău și localitățile din apropierea orașului Buhuși.” – se mai arată în comunicatul emis de conducerea Spitalului „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here