Blocurile ANL surad doar in proiecte

1.892

Autoritatea Nationala pentru Locuinte (A.N.L.) a aprobat construirea în Buhusi a doua blocuri de locuinte – P+3 E+M, cu 48 de apartamente – pe strada Ioan Voda cel Cumplit, nr. 9. Garsonierele si apartamentele vor fi repartizate, dupa criterii care au fost stabilite, tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 de ani. O garsoniera este proiectata cu o suprafata utila de 37 m.p. Apartamentele cu doua camere decomandate vor avea o suprafata utila de 52 m.p., în vreme ce apartamentele cu trei camere vor dispune de o suprafata utila de 68,50 m.p. Structura de rezistenta a constructiei, compartimentarea, finisajele, tâmplaria, instalatiile de apa-canal, încalzire si apa menajera, electrica si gaze naturale, TV si telefonie surâd din proiect la standarde europene. Sintagma „surâd din proiect”, folosita de noi în urma cu aproape doi ani, ar trebui reformulata cu alta: „surâd doar din proiect”…
În mai 2010, lucrarile au început pe valul optimismului. În octombrie 2010, cu 150 de salariati pe schele, constructorii ajunsesera la ultimul etaj. Apoi, entuziasmul constructorilor s-a stins. Oana Timofte, coordonatorul de proiecte din cadrul primariei buhusene, explica: „Finantarea este coordonata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Locuintele A.N.L. de la Buhusi nu figureaza, negru pe alb, pe lista oficiala a lucrarilor sistate, dar, în fapt, constructorul nu a primit banii. santierul nu este închis, dar acum se mai lucreaza doar cu putini oameni. Ce poti sa faci atunci când nu ai bani?”

Ce mai tura-vura, santierul arata ca un bolnav tinut sub tot felul de aparate menite sa-l mentina în viata. Dar numai viata nu este asta… S-a ajuns la acoperis. Triste, asediate de vegetatia din curte, blocurile A.N.L., care trebuiau finalizate în luna mai a anului curent, asteapta resursele financiare capabile sa le trezeasca la viata adevarata. Autoritatile locale au alocat toate resursele care erau prevazute în contract. Este asteptata reactia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Unii sunt optimisti. Primarul Ionel Turcea, care cunoaste foarte bine culisele, zice cu realism: „Nu sunt bani, la Buhusi, pentru investitii A.N.L.” Cel putin deocamdata… Noi suntem printre cei care speram.

Ion Fercu – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here