Biblioteca se redeschide vineri, 10 septembrie

720

Biblioteca Orășenească „George Bacovia” Buhuși a fost închisă pe 1 septembrie din cauză că nu erau fonduri pentru salariile angajaților, iar Consiliul Local a refuzat rectificarea bugetară care ar fi rezolvat această problemă, recitificare propusă de primarul Vasile Zaharia în luna august.

În ședința extraordinară de ieri, 8 septembrie, consilierii au aprobat o rectificare ce asigură plata salariilor pe luna august.

„Este un pas mic spre deblocarea situației. Pentru ca Biblioteca și Casa de Cultură să funcționeze este nevoie de o altă rectificare, care să asigure salariile până la finalul anului. Aceasta va fi pe masa consilierilor la ședința ordinară. Sper să arate și atunci aceeași grijă pentru aceste instituții!” – a declarat primarul Vasile Zaharia.

Buhușenii s-au arătat indignați de întreaga situație, sute dintre ei semnând chiar și o petiție pentru găsirea de soluții pentru redeschiderea Bibliotecii.

Amintim că pe lângă zecile de cititori ce calcă zilnic pragul bibliotecii, aici își desfășoară activitatea și secția de șah a din cadrul CSO Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here