Barometru urban | Buhușenii se simt în siguranță, dar sunt nemulțumiți de starea străzilor sau de nivelul investițiilor private

3.298

Potrivit barometrului urban „Calitatea Vieții în Orașele din România”, peste 80% din populația din mediul urban este mulțumită de orașul în care trăiește. 

SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE

În acest barometru, orașul Buhuși este unul din cele patru orașe unde sentimentul de siguranță în cartier depășește 90%: Buhuși (90%), Drobeta-Turnu Severin (92%), Suceava (92%) și Sinaia (97%).

Prezența, atragerea investițiilor private

54% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de atragerea investițiilor private în orașele în care locuiesc.  Peste 70% grad de mulțumire s-a înregistrat în Iași (71%), Timișoara (71%), Constanța (76%), Cluj-Napoca (76%) și Oradea (82%). Sub 40% nivel de mulțumire s-a înregistrat în Piatra Neamț (37%), Caransebeș (37%), Alexandria (32%) și Buhuși (21%).

Transportul urban

Transportul urban se realizează prioritar (44%) cu autoturismul. Utilizarea autoturismului tinde să crească odată cu creșterea dimensiunii urbane, a veniturilor respondentului și a nivelului acestuia de educație.

Doar 28% dintre buhușeni s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de transportul în comun.

Serviciile de sănătate

Puțin peste jumătate din populația urbană (52%) se declară mulțumită de serviciile de sănătate oferite la nivel local.

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a beneficiat de numeroase investiții pentru modernizare și dotare. 53% dintre buhușeni sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de serviciile de sănătate, depășind localități mult mai mari, precum Craiova sau Constanța.

Facilități sportive

Fiind întrebați despre cât de mulțumiți sunt de facilitățile sportive din oraș, 53% dintre buhușenii care au participat la sondaj s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți.

Facilități culturale

Facilitățile culturale sunt deficiente în localitățile mici, iar orașul Buhuși nu face excepție: doar 19% dintre respondenți s-au declarat foarte mulțumiți sau mulțumiți.

Starea străzilor

Conform sondajului, doar 18% dintre buhușeni sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de starea străzilor.

Facilitățile educaționale

Aproximativ două treimi din populația urbană (67%) declară un nivel ridicat de satisfacție față de școlile și facilitățile educaționale la care au acces în localitatea de rezidență.

Toate unitățile școlare din Buhuși beneficiează de modernizări capitale din fonduri europene sau guvernamentale. Nu mai puțin de 62% dintre respondenți sunt mulțmiți sau foarte mulțumiți de școlile și de facilitățile educaționale din Buhuși.

Barometrul a fost realizat în perioada 1 iulie – 15 august 2020, în 41 de localități urbane din România și face parte din proiectul POLITICA URBANĂ A ROMÂNIEI, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, dezvoltării și Administrației și Banca Mondială. Sondajul de opinie a avut un număr de 13.380 respondenți, din tot atâtea gospodării. Numărul total al persoanelor din gospodăriile intervievate a fost de 32.978 indivizi cu vârste de peste 15 ani.

Sondajul este reprezentativ la nivel național pentru mediul urban, cu o marjă de eroare statistică de +/-1% pentru un interval de încredere de 99%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here