Balul Bobocilor: Zeii, zeițele și nimfele, oaspeți ai Buhușiului

3.817

Cochetând minunat cu mitologia grecească, liceenii, profesorii, părinții și sponsorii Liceului Teoretic „Ion Borcea” Buhuși au invitat… Olimpul pe scena Casei de Cultură, pentru a așeza în operă minunata ediție 2019 a Balului Bobocilor. Zei, zeițe si nimfe, cochetând grozav cu talentații adolescenți tereștri, ne-au încântat, timp de aproape două ore și jumătate, biciuindu-ne admirabil resursele estetice, etice, culturale și, nu în cele din urmă, humoristice.

Cooperarea cu oaspeții Olimpului a fost atât de firească, încât ne-am gândit uneori la vorbele lui Hermes Trismegistul, legendarul alchimist din Alexandria, cel care spunea că oamenii sunt zei muritori, iar zeii sunt oameni nemuritori. Fericiți cei care surprind sensul acestor vorbe, întrucât au deja cheia decriptării esenței scenariului, regiei, interpretării acestui show adolescentin care a mobilizat resursele admirative/ de aplaudat ale întregii urbe.

Titlul de Miss Boboc 2019 a fost cucerit de Elena Antonia Pintilie, din clasa a IX-a A, alias Nemesis, zeița răzbunării și a egalității. Mister Boboc 2019 a fost încoronat Aris Constantin Nemeș, din aceeași clasă, care l-a întruchipat pe scenă pe zeul războiului, Ares. Evenimentul a fost organizat de elevii claselor a XI-a, sub îndrumarea diriginților și a prof. coordonator Anamaria Agapin.

„A fost o experiență minunată, am muncit din greu, zilnic. Îi felicit pe bobocii care au participat la eveniment. Toți au fost minunați. Chiar dacă nu mă așteptam, am dobândit titlul de Mister Boboc, dar asta nu ar fi fost posibil fără coordonatorii de la a XI-a C și fără partenera mea de show”, a spus Aris Constantin Nemeș.

„Nu știu dacă meritam. A fost o experiență unică; nu se va mai repeta niciodată. Ne-am pregătit mult pentru asta”, a completat, cu modestie, Elena Antonia Pintilie.

Declarațiile câștigătorilor/ spectatorilor au sintetizat faptul că este o bucurie fără seamăn să fii, fie și numai pentru o zi, zeu/ zeiță, locuitor al Olimpului, chiar dacă știi că ești în minunata lume a ficțiunii. „A fost un spectacol frumos, foarte bine pregătit, plin de umor, culoare și talent, care s-a bucurat de aprecierea publicului”, a spus prof. Oana Maria Andrei, managerul liceului.

Ion Fercu – desteptarea.ro

foto: Eduard Mihăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here