Bacauanii si buhusenii, liderii dezbaterilor nationale

1.464


ARDOR Moldova a organizat, la Izvorul Muresului, timp de cinci zile, Forumul National al Dezbaterilor Consiliului National al Elevilor. Finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, având ca parteneri MECTS, ISJ Bacau si CCD Bacau, proiectul a reunit echipe din toata tara, inclusiv din Bacau si Buhusi. Au participat 80 de elevi si 20 de profesori. Motiunile abordate – „Prezenta reprezentantului CSE în Consiliul de Administratie, cu vot deplin, este justificata” si „Ar trebui modificat bacalaureatul?” – au reprezentat provocari interesante.

Bogdan Dumitru, de la Colegiul National „Gh. Vranceanu” Bacau, membru al Consiliului Judetean al Elevilor, a fost declarat cel mai bun vorbitor, pe locul al doilea clasându-se Silvia Neagu, avocatul elevilor de la Consiliul Scolar al Elevilor, Colegiul „Ion Borcea” Buhusi.

„Finala pe echipe a acestei dezbateri nationale a reprezentat o disputa foarte frumoasa între liceenii de la Colegiul «Ion Borcea» Buhusi si echipa liceenilor «Tinerii învingatori», de la Consiliul Judetean Bacau. Palpitanta disputa a fost atât de echilibrata, ne-a spus prof. Ciprian Zaharia, presedinte al ARDOR Moldova, încât organizatorii au hotarât sa acorde primul loc ambelor echipe. Dezbaterile au oferit participantilor o buna stimulare mentala, din care a rezultat o sporire a capacitatii de a rationa. Formarea abilitatilor si atitudinilor critice au fost tintele importante ale proiectului. Dezbaterile reprezinta solutia noastra la nevoia societatii de a crea o noua generatie de lideri.”

Ion Fercu
desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here