Autogara din centru va dispărea din luna mai

4.595

După aproape 2 ani de când a fost adusă în discuție pentru prima dată de către primarul Vasile Zaharia, Autogara improvizată din centrul orașului pare să aibă zilele numărate.

„Am dat ocazia operatorilor de transport în comun să-și amenajeze o Autogară civilizată, dar nu au vrut. Inițial, ne-am confruntat cu întârzieri nejustificate din cauza consilierilor locali PNL. Într-un final, în iulie 2018, s-a aprobat scoaterea la licitație a unei zone în vederea amenajării Autogării, dar ne-am lovit de neseriozitatea operatorilor. Pe scurt, licitația s-a finalizat, dar câștigătorul s-a răzgândit și nu a mai vrut să semneze contractul de concesiune.” – a anunțat primarul Zaharia pe Facebook.

Operatorii de transport trebuie să vină cu propuneri pentru modificarea traseului microbuzelor astfel încât călătorii să nu fie afectați, iar în centru va rămâne doar stație de tranzit, nu stație finală. Termenul anunțat este 1 mai.

Parcarea mașinilor va fi interzisă și în sensul giratoriu de la Monumentul Soldatului Necunoscut. O nouă parcare este în curs de amenajare pe strada Bradului, iar aceasta va prelua mașinile ce sugrumă traficul în centrul orașului, în special în prima parte a zilei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here