AUDIO | Managerul spitalului din Buhuși, șantajat de liderul PNL Buhuși, Florin Diaconu: „Lasă-mi omul în pace! Tu dacă dai în el, dai în mine”

2.799

Scene uluitoare la Buhuși! Într-o conversație telefonică, consilierul local Florin Diaconu, liderul PNL Buhuși și viitor candidat la fotoliul de primar, îl amenință pe managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși că va ajunge până la Orban dacă nu-l lasă în pace pe „omul lui”.

Constantin Poiană: „Buna ziua, domnule Florin! Cu stimă!”
Florin Diaconu: „Salut, Costel! Te deranjez cu o singură rugăminte, foarte importantă”
Constantin Poiană: „Da, cu drag..”
Florin Diaconu: „Te rog frumos, ca să fie toată treaba bună, nu te mai lua de Toron. Toron este omul meu, e omul care muncește pentru mine în spital și în orașul Buhuși.”
Constantin Poiană: „Dar cu ce m-am luat de el?”
Florin Diaconu: „Tu dacă dai în el, dai în mine”
Constantin Poiană: „Da, dar el face niște încălcări…”
Florin Diaconu: „Nu face nicio încălcare. De 20 de ani el este medicul acestui oraș. Îl cunosc de când lucra mama în Chirurgie.”
Constantin Poiană: „Uite, de exemplu, refuză să-mi semneze triajul”
Florin Diaconu: „Costel, îți promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (n.r dr. Arim Carmen Mihaela, director executiv DSP Bacău), mă opresc la Orban, direct. Te rog frumos, lasă-mi omul în pace! Atât te rog!”

sursa: Facebook / Dragoș Benea

Florin Diaconu, președintele organizației PNL Buhuși, este consilier local din iunie 2016, de când a pierdut alegerile pentru funcția de primar. În luna decembrie a anului trecut, a fost numit în funcția de Director la Cancelaria Prefectului Județului Bacău, iar acest lucru i-a atras o cercetare pentru incompatibilitate din partea ANI, după cum am relatat în exclusivitate în luna februarie.

Florin Diaconu nu este la primul derapaj. În 2017, într-o ședință a Consiliului Local Buhuși a declarat cu subiect și predicat că nu va mai susține niciun proiect al Liceului Teoretic „Ion Borcea” Buhuși dintr-o ranchiună personală: directoarea nu a vrut să-i dea ore.

Managerul spitalului, Constantin Poiană, a relatat episodul pe contul său de Facebook, dar nu a dat nume. Acesta a menționat că va depune o plângere penală împotriva lui Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here