Au început lucrări de modernizare la Spitalul Orășenesc Buhuși din fonduri europene

2.235

Pe data de 9 ianuarie 2019 au început lucrările de modernizare la Spitalul Orășenesc Buhuși. 

Proiectul intitulat „Reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Orășenesc Buhuși”,cod SMIS 114077, are o valoare de 6.395.477,42 lei și este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, axa 3.1.B.

Conform datelor din proiect, lucrările de construcții și instalații cuprind:

  • Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii. Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în spital, cu tâmplărie termoizolantă dotată, după caz, cu dispozitive/fante/grile pentru ventilarea spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele interioare de anvelopă.
  •  Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum.
  •  Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior.

„Este un proiect muncit, demarat cu mai mult timp în urmă și care acum a intrat în linie dreaptă. În acest context, putem spune că Spitalul din Buhuși, va avea o față nouă, se dezvoltă și că are viitor!” – a declarat managerul spitalului, Constantin Poiană.

Primăria Buhuși mai are depus un proiect cu finanțare europeană,  intitulat „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Buhuși” , cod SMIS 126344, cu o valoare de 10.703.533,59 lei. Sursa de finanțare o reprezintă POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale 8.1

Prin acest proiect este în stadiu de evaluare și dacă va fi aprobat, se vor realiza următoarele tipuri de lucrări: 

  • Extinderea ambulatoriului în spațiul din curtea interioară
  • Reabilitarea căilor de acces spre zona de extindere
  • Reabilitarea, modernizarea spațiului aflat la demisol pentru funcționarea activității de imagistică
  • Dotarea cu echipamente, obiecte de specialitate, RMM, CT, RX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here