Astăzi s-au semnat contractele de finanțare pentru cele 3 proiecte aprobate în PNDL 2

2.936

În luna iulie a acestui an, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europenean a afișat lista proiectelor ce vor primi finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Vazile Zaharia a anunțat pe pagina sa de Facebook că Primăria Buhuși a depus mai multe proiecte, dar a primit finanțare doar pentru 3 dintre ele. Cel mai important viza asfaltarea a 32 de străzi din oraș, reprezentând toate străzile nemodernizate. Din nefericire, pentru acestea nu s-a acordat finanțare la momentul acesta.

Finanțările parafate astăzi reprezintă reabilitări și modernizări de clădiri aparținând Școlii Gimnaziale nr. 2 și construcția unei noi grădinițe în zona Orbic / Mocirla.

1. Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială nr. 2 (valoarea totală a investiției: 2.700.279 lei)

2. Construire grădiniță cu două săli de grupă – zona Orbic (valoarea totală a investiției: 870.159 lei)

3. Reabilitare, modernizare și extindere construcție existentă și schimbare destinație în grădiniță cu patru săli de grupă – fost atelier Școala Gimnazială nr. 2. (valoarea totală a investiției: 1.291.132 lei)

Surse din interiorul MDRAPFE au afirmat că până la data limită de depunere a proiectelor, 31 octombrie, UAT-urile din țară au depus doar 60% din proiectele aprobate în iulie. Acest lucru se datorearează incapacității Primăriilor de a realiza documentațiile necesare sau, cum este cazul comunei Racova, neînțelegerile din Consiliul Local. Singura investiție aprobată spre finanțare în comuna vecină, „Reabilitare dispensar medical Gura Văii”, nu va fi realizată.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here