Astăzi încep înscrierile pentru alegerile locale! Vezi cine vrea să fie primar la Buhuși

7.072

Luni, 11 aprilie, este prima zi în care candidaţii se pot înscrie oficial în cursa pentru alegerile locale.

Pentru Primăria Buhuși am primit confimări de la patru candidați:

După cum a anunțat în nenumărate rânduri, primarul în funcție, Ionel Turcea, nu va mai candida. PSD Buhuși va merge pe mâna lui Vasile Zaharia, fost viceprimar și actualmente administrator public în Primăria Buhuși.

După vehicularea mai multor nume, PNL Buhuși s-a decis asupra lui Mihail Lupu. Acesta este, de curând, unic președinte al filialei locale PNL.

Un candidat insistent este, cu siguranță, Cristian Cojocaru. Un veritabil traseist politic, își va încerca norocul pentru a treia oară la scaunul de primar, de data asta sub sigla ALDE.  După ce nu a primit sprijinul PSD, el a preluat organizația locală și va fi candidatul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților.

Daniel Rezmireș și-a anunțat candidatura de mai bine de o luna, fiind cel mai „hotarât”, din acest punct de vedere.  El va reprezenta partidul M10.

Pentru a fi admişi, toţi candidaţii trebuie să depună la Birourile Electorale şi o listă cu semnături de susţinere. Este vorba despre semnăturile a cel puţin 1% din electoratul unei circumscripţii. Înscrierile candidaturilor se pot face până pe 26 aprilie, iar listele rămân definitive pe 4 mai.

Două zile mai târziu, se dă startul oficial pentru campania electorală în urma căreia românii îşi vor vota primarii şi consilierii locali.

11 COMENTARII

 1. Mult succes contracandidatilor la alegerile locale.

  Din partea M10 va garantez ca va fi fiar-play si nu vor fi atacuri la persoana.
  M10 va prezenta doar ceea ce vrea sa faca si nimic mai mult.

  Dupa cum probabil stiti in afara de mine ceilalti colegi din M10 care vor fi pe lista de consilieri, nu au mai facut politica, si nu vor intra in “jocuri politice”.

  Toate cele bune.
  Fair-play.

 2. Va iesi cine votati si ve-ti vota fiecare dupa cum va duce capul,daca-s mai multi saraci cu duhul vom avea ce avem (nu trebuie sa ne speriem-suntem calitzi).
  Tiganilor le convine asa cum e caci sunt sponsorizati(si ne mai miram de ce e tiganit orasul!?).
  Batranii sunt reticenti la schimbari, refuza cu desavarsire noul fiindca le e frica de altceva decat ceea ce cunosc .
  Tinerii sunt scarbiti si dezamagiti . Probabil nu se vor implica in nici un fel si vor lipsi de la vot cu desavarsire.
  De aceea vom ramane cum am fost “multi,prosti,fricosi si lingai in c..”

 3. Cred ca urmatorul articol se va numi “PE CINE ANGAJAM PRIMAR?”
  unde se va prezenta fiecare candidat cu CV-ul din dotare,cu realizari ulterioare,cu dosarele penale , cu experienta acumulata si cu averea actuala inainte de mandat.
  Bine ar fi sa ne dam seama ca noi suntem sefiii azi ,cu votul fiecaruia angajam un gospodar si-L platim din banii nostri ca sa gospodareasca, daca mai are ce?
  Bine ar fi sa ne ghidam dupa performanta, candidatul cu potential,cel care
  reuseste prin mintea proprie sa realizeze ceva… ( a nu confunda cu pilele,candidati sustinuti din umbra pentru interese ascunse).
  PROPUN SA ALEGEM UN BEBELUS ca e sincer si fara de pacat…

 4. Mii de multumiri domnule Mihai Lupu pentru faptul ca ai invins “famiglia” buhuseana, nu reusisera nici Apostu si nici Cojocaru, pentru asta, daca ar depinde de mine ar trebui sa primesti un bonus de 5% voturi pentru.
  Viva Cristian, Viva Cristian……l-ai invins pe Artur. Artur “vestitul” ALDE-ist. Ce “victorie”…….un inceput prost…….numai atat poti ?
  Artur Colbu isi “vindeca” ranile se inroleaza in armata UNEPERE-ista, aflata in deriva, doar doar va intoarce infrangerea cu Cojocaru.
  Domnule Rezmires bun general dar armata-i mica.
  Domnule Zaharia am vrea sa vedem ce poti, multi spun ca ai fost in gasca lui Turcea, altii ca ai fost in umbra lui Turcea….ce zici iti umfli muschi, stii care este prima reduta de cucerit ?

 5. Promisiuni electorale Ei cred ca fac o minune,Si-o merge totul pe roate,Insa eu stiu mult prea bine,C-or merge pe roti,,patrate. Vom scoate orasul din criza, Vom merge pe un drum nou, Vom face in antepriza, ,,Uzine de impachetat fum.

 6. Nominalizarea d-lui Lupu drept candidat la primarie cred ca e considerat un accident vascular cerebral ,este o insulta la adresa electoratului PNL si mai grav la adresa buhusenilor.

 7. D-le CRISTI COJOCARU ESTI LIPSIT DE JUDECATA SI CREDIBILITATE NESABUINTA ,COMPORTAMENTUL ILEGAL, PARTICIPAREA A 16 ANI LA CEEA CE A AJUNS BUHUSIUL O GROAPA DE GUNOI , UN ORAS PLIN DE PRAF SI MIZERIE CREDEM CA AR FI CAZUL SA SALVAM BUHUSIUL DE TINE SI POLITICIENI CA TINE. RUSINE , RUSINE !!!!

 8. Nu uitati ca in sprijinul domnului Cristi Cojocaru vine cu viteza I protopopul Vasile Cosma. Acelasi protopop il sprijina cu viteza a II-a pe Vasile Zaharia, si sta la panda, poate, poate il agata si pe al-III-lea de mustiriu.

 9. Inainte de a crede asta sa nu uitati ca protopopul are “sef” si cu “ascultare” va trebu sa se conformeze vointei episcopului ce pastoreste foarte multe comunitati pesediste, ne place sau ne place in Moldova credinciosii cred in PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here