Arestat pentru turism electoral!

1.877

Un bacauan care a fost depistat transportand cinci persoane carora le-a oferit bani pentru a vota cu un candidat la alegerile prezidentiale a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore. Conform Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, persoana in cauza a promis cate 20 de lei alegatorilor pentru votul lor.

La sectia speciala 574 din comuna Racova a fost mare scandal. Motivul a fost suspiciunea de turism electoral. Totul a inceput imediat dupa ora zece dimineata, cind sectia a fost luata cu asalt de alegatori, sositi in grupuri organizate de cite patru, cinci sau sase persoane. Majoritatea dintre acestia veneau din comune invecinate, dar si din alte zone ale judetului mai indepartate.

Toti au motivat la sectia de votare ca lucreaza in comuna, ca si cum la Racova economia ar dudui in plina criza si se creaza noi locuri de munca.

“Problema a fost ca au venit foarte multe persoane din jur sa voteze. Se presupune ca au fost aduse cu masini in grupuri de sase, sapte persoane. Disensiunile au izbucnit cind am intrebat de ce vin sa voteze aici, pe unii care erau din localitati apropiate. Unii erau de pe undeva de linga Podu Turcului. Toti spuneau ca lucreaza in Racova.

In schimb, toti dadeau declaratiile pe propria raspundere ca nu au votat in alta parte, iar cu datele de identificarea au gresit. Ba CNP-ul, ba numele, ba adresele. Toti parca nici nu mai stiau cum ii cheama si care este adresa lor”, a declarat Elena Butnaru, presedinta sectiei de votare speciale din Racova. Aici au votat, pina spre prinz, peste 80 de persoane.

In urma sesizarii la BEJ a celor intimplate, grupurile de alegatori au incetat sa mai apara.

Politia a anchetat problema si a ajuns la o concluzie, potrivit unui comunicat al IPJ Bacau:
“A fost depistat în trafic pe DN 5, un cetatean din ora?ul Buhusi, care a transportat persoane, cu autoturismul personal, la sectia de votare speciala din comuna Racova.
În urma cercetarilor s-a stabilit ca un numar de 5 persoane au primit câte 20 de lei fiecare pentru a vota un anumit candidat, urmând ca dupa exercitarea dreptului de vot sa primeasca si alte bunuri materiale.
Cu ocazia controlului efectuat, în autoturismul în cauza au fost identificate si ridicate în vederea confiscarii bunurile promise alegatorilor.
În cauza s-a întocmit dosar penal, care urmeaza a fi prezentat procurorului din cadrul unitatii de parchet competente pentru a dispune masuri legale”.

Inspectoratul judetean de Politie Bacau a comunicat faptul ca bacauanul depistat în comuna Racova transportând 5 alegatori carora le-a oferit bani pentru a vota un anumit candidat a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore.

1 COMENTARIU

  1. Lasând la o parte toata treaba cu turismul electoral, suma oferita mi se pare cam mica. În caminele studentesti din Bucuresti (si aici vorbesc din experienta), votul se cumpara cu cel putin 50 RON. Acum ca urmeaza turul 2, sunt curios cât de crizata e criza: se vor mari preturile si la voturi, sau doar la tigari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here