Aproape 80 de voluntari au igienizat patru zone din Buhuși, sâmbătă, în campania Let’s Do It Romania

4.248

La Buhuși, „Ziua națională de curățenie 2018” a mobilizat aproape 80 voluntari, dintre care 52 elevi și 8 cadre didactice de la Liceul Teoretic Ion Borcea” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Buhuși și 20 de voluntari ai Asociației „Există o Șansă”.

Implicarea voluntarilor a dus la igienizarea a patru zone din orașul Buhuși: Zona CAP (str. A. I. Cuza), Maracana, zona grătarelor, zona verde a străzii Ion Borcea, Poarta Fabricii și str. Libertății si implicit la strângerea a aproape 100 de saci cu gunoaie.

Organizatorul evenimentului la nivel național, în parteneriat cu Primăria Buhuși, a asigurat participanților mănuși, saci menajeri și apă.

Voluntarii au fost salutați și apreciați de trecători. Copiii s-au bucurat, de asemenea, de prezența primarului Vasile Zaharia, care a împărțit copiilor jetoane pentru mașinuțele tamponate din bâlci. Cele mai multe gunoaie au fost strânse din zona unde buhușenii preferă să iasă la grătar, la Observator.

„Nu-i suficient să acționăm periodic prin astfel de activități. Este important să cultivăm comportamente civice durabile și să sancționăm prin atitudinea noastră ceea ce nu funcționează. Invit la acțiuni viitoare și pe alți cetățeni, tineri, școli să ne implicăm mai mult. Doar educația și respectul pentru natură ne poate face mai responsabili. Trebuie să ocrotim mediul înconjurător. Natura nu este a noastră. Noi am luat-o cu împrumut de la generațiile trecute și trebuie să o predăm curată, fără dreptul de a o distruge” – a declarat Elena Mitrea, coordonator local Let”s Do It Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here