Aproape 5 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea parcurilor, a fostului cinematograf și două străzi din centru

2.174

Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 24 de noi contracte de finanțare pentru investiții în modernizarea infrastructurii edilitare și educaționale și dezvoltarea activității unor firme.

Proiectele, în valoare totală de 85.782.621,49 lei, vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), și au ca beneficiari unități administrativ-teritoriale și întreprinderi mici și mijlocii.

Deși este vorba de 24 de proiecte, o treime din această sumă este destinată unui proiect derulat de Primăria orașului Buhuși, 22.8 milioane de lei, iar acesta reprezintă cel mai valoros proiect finanțar din fonduri europene din istoria orașului, potrivit unui comunicat emis de primarul Vasile Zaharia.

Denumirea proiectului este „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Buhuși prin investiții în spații publice și în servicii socio-educative-recreative” cod SMIS 125753, și este finanțat din fonduri europene, prin POR 2014-2020.

Obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:
  • Modernizarea Cinematografului „Victoria” și transformarea lui în Centru Educațional Multifuncțional;
  • Modernizarea Parcului Central și a Parcului Dendrologic;
  • Modernizarea străzilor Mihai Viteazul și Ion Ionescu de la Brad (1,1 km de sistem rutier, rețea de canalizare, rețea de apă potabilă, sistem de iluminat și supraveghere video).

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Fostul Cinematograf „Victoria” este parte a celui mai mare proiect finanțat din fonduri europene in istorie, proiect intitulat „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Buhuși prin investiții în spații publice și în servicii socio-educative-recreative” cod SMIS 125753. Contractul de finanțarea a fost semnat în februarie 2021, iar valoarea lui este de 5 milioane de e… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here