Apel la RESPONSABILITATE din partea primarului Zaharia: „STAȚI ÎN CASĂ”

2.442

Deși recomandările de limitare a circulației s-au transformat în măsuri prin Ordonanța Militară nr. 3, nu toți buhușenii respectă aceste restricții.

În acest moment, nu există niciun caz de infectare cu COVID-19 la Buhuși.

Primarul Vazile Zaharia a postat un mesaj video prin care amintește cetățenilor măsurile minime pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus:

  1. Spătați-vă pe mâini cât mai des și folosiți mască de protecție doar în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie.
  2. Părăsiți locuința DOAR pentru a merge la magazinele alimentare sau farmacii;
  3. Dacă sunteți, totuși, nevoiți să ieșiți din casă, păstrați o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți cetățeni;
  4. Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus. Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!

Primăria Buhuși oferă sprijin cetățenilor cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători și care doresc să fie ajutați făcându-le cumpărăturile sau oferindu-le informații.  Pentru asta, ei trebuie să ceară acest lucru la numărul de telefon 0234 261 220.

Aceleași reguli de lucru se aplică atât celor aflați în autoizolare cât și pensionarilor singuri:

Pentru solicitările primite până în ora 12 a fiecărei zile, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Buhuși vor veni la adresa pentru a ridica lista produselor necesare și suma estimată pentru achiziția lor.

După ora 14, lucrătorii SVSU vor livra la domiciliul solicitanților produsele cerute, împreună cu bonul fiscal și restul aferent.

Pompierii buhușeni livrează produsele celor din autoizolare și pensionarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here