Apa meteo, o povară pentru buget

2.193

Povestea e veche. Colectarea apei meteo costa o avere. În scolile din Buhusi, de pilda, s-a ajuns ca suma platita pe aceasta relatie sa fie mai mare decât suma platita pentru serviciul apa potabila si canalizare.

Consiliul Local Buhusi a avut câteva reactii normale, refuzând plata unor facturi care vizau acest serviciu efectuat de C.R.A.B.

Valoarea acestor facturi este de aproximativ jumatate de miliard vechi. Primarul Ionel Turcea spune: „Câte gaighere preiau apa meteo? Câte dintre ele sunt functionale? O mare parte din apa pluviala nu ajunge în statia de epurare. Vrem sa vina specialistii de la C.R.A.B., sa calculam riguros, corect, suprafetele, sa vedem câte gaighere sunt. O mare parte din aceasta apa meteo se infiltreaza natural în sol, fara a fi preluata de diferite instalatii, alta parte este preluata de un pârâu. Desi am solicitat celor de la C.R.A.B. sa vina pentru a analiza aceasta problema, n-am primit niciun semnal. Probabil ne vor actiona în instanta, întrucât am refuzat plata. Nu e nimic. Ne judecam, avem argumente”.

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here