Apa a revenit la robinetele buhușenilor după 3 zile. Primarul Zaharia acuză conducerea CRAB Buhuși de neglijență li lipsă de profesionalism

1.709

Lucrările de înlocuirea unei porțiuni din conducta de aducțiune a apei în orașului Buhuși au lăsat orașul fără apă timp de 3 zile, cu o 1 zi în plus față de anunțul inițial. Marți dimineață, în jurul orei 03:30, la 2 de când a început reumplerea rețelei, branșamentul cu vechea țeavă a cedat.

Primarul Vasile Zaharia acuză conducerea CRAB Buhuși de neglijență și lipsă de profesionalism pentru avaria de marți dimineață: Unde este apa buhușenilor, domnule Maxim? Nu am niciun dubiu că avaria apărută marți dimineață, în jurul orei 02:00, a fost cauzată de neglijență și lipsă de profesionalism a echipei CRAB Buhuși! Atunci, în nici 2 ore au ridicat presiunea la peste 5 ATM, pornind 5 pompe din totalul de 6, cauzând joncțiunea cu vechea conductă să cedeze. O situație extrem de neplăcută pentru toți buhușenii, dar acesta este adevărul! CRAB Buhuși, acest Stat în Stat, după care reparăm mereu spărturile și asupra căruia nu avem nicio putere, aruncă pisica în curtea noastră pentru a-și acoperi lipsa de profesionalism.” – se arată în postarea primarului Zaharia de pe pagina de Facebook, venită ca răspuns la acuzațiile directorul CRAB, Sandu Maxim, care arată cu degetul spre firma care a executat lucrarea.

Marți a fost refăcută legătura, întărindu-se masivul de ancorare, iar miercuri, în jurul orei 11:00, a fost reluat procesul de încărcare al rețelei. De această dată, s-a ajuns la presiunea normală, de 8 atmosfere, în 9 ore. Aseară, în jurul orei 9:30, majoritatea zonelor din Buhuși aveau apă la robinete, la presiune scăzută. Mai multe școli și grădinițe erau pregătite să-și suspende cursurile dacă apa nu revenea la robinete miercuri seară, rezervele lor fiind epuizate.

„Nu este Primăria Buhuși răspunzătoare de alimentarea cu apă a orașului. Nu Primăria Buhuși gestionează rețeaua de apă. Dimpotrivă, noi am depus eforturi și am obținut fondurile necesare pentru schimbarea conductei și pentru evitarea unei situații mult mai grave, care ar fi putut lăsa orașul fără apă cel puțin două – trei săptămâni. Ce a făcut CRAB Buhuși în această problemă?” – conchide primarul Zaharia într-un răspuns postat pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, domnule primar! Nu este pentru prima oară când cei de la CRAB își fac treaba de mântuială. Cred că aveți pârghiile necesare să nu vă mai împiedicați de monopolul acestui furnizor, pe care în trecut l-ați considerat unul serios și de bună credință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here