ANL-urile buhusene, aproape sa-si cunoasca chiriasii

4.826

anl_buhusi

Cele 48 de locuinte ANL de pe strada Ion Voda cel Cumplit sunt gata de receptie. Dupa diverse amanari si “bete in roate” puse de fosta guvernare ce au dus la o intarziere de aproape doi ani de zile, blocurile sunt terminate. Este vorba despre 12 apartamente cu trei camere, 30 de apartamente cu doua camere si 6 garsoniere.

In total au fost 269 de cereri pentru aceste locuinte, stranse inca din anul 2009. Potrivit legii nr. 152/1998, cei care depuneau cererea trebuiau sa aiba cel mult 35 de ani în momentul înscrierii, dar era necesar sa primeasca repartitia în urmatoarele 12 luni. Datorita criteriilor cadru stricte impuse de Agentia Nationala a Locuintelor, in cursa ocuparii locuintelor au ramas 66 de solicitanti.

 „Patru unitati de locuit, ne-a spus viceprimarul Vasile Zaharia, vor fi pastrate ca locuinte de serviciu pentru specialistii indispensabili orasului” . Este vorba despre 3 apartamente cu doua camere si o garsoniera. Aceasta hotarare a fost aprobata anterior intr-o sedinta a Consiliului Local.

sedinta_comisie_anlO comisie speciala, formata din 11 consilieri locali si angajati ai Primariei verifica la bani marunti dosarele candidatilor. Sedintele nu sunt lipsite de discutii aprinse, toti membrii dorind sa ia decizii conforme cu legile in vigoare. Voci precum cea a consilierului Cristian Cojocaru atrag atentia faptului procedurile trebuie respectate riguros, inclusiv cele de anuntare motivata a celor care au pierdut sansa de a obtine o locuinta. Primarul Ionel Turcea are incredere in comisie: “Se vor respecta toate procedurile. Comisia lucreaza responsabil”.

In aproximativ o saptamana, listele vor fi finalizate, urmand o perioada de 15 zile pentru eventualele contestatii.

 

3 COMENTARII

 1. In ce sens sunt gata de receptie?
  Sunt curioasa cum ar putea macar sa isi vada un chirias apartamentul repartizat in conditiile in care strada Ion Voda cel Cumplit e o mare groapa.
  Pe singurul trotuar ramas “in picioare” abia se poate circula. Cei ce locuiesc in zona isi tin masinile in strada, la “sosea” sau prin curtile vecinilor milosi care locuiesc pe strada Libertaii.
  O fi fost guvernarea trecuta vinovata de intarzaiere dar ma intreb … acum cine pune bete in roate celor care au castigat licitatia pentru lucrarile care se fac pe strazile din cartierul de vest si care sunt atat de prost organizati incat doar stiu sa strice?!
  Culmea e ca dupa ce au lucrat cu spor si zel (stimulati de controale) pe strada Ioan Voda cel Cumplit si au transformat-o intr-o groapa acum, de doua saptamani utilajele si muncitorii au disparut punand la incercare rabdarea cetatenilor care locuiesc in zona.
  Poate nu ar strica si o vizita a consilierilor in aceasta zona pentru a vedea situatia reala dupa care pot sa stea linistiti la discutii despre repartizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here