Ana Samson, handbalista crescută de CSO Buhuși, a câștigat Supercupa și Cupa României cu noua ei echipă, SCM Gloria Buzău

4.088
Foto: Nicusor Lazarica

Ana Samson, handbalista crescută la CSO Buhuși, și-a trecut în palmares două titluri importante: Cupa României și Supercupa, alături de noua ei echipă, SCM Gloria Buzău, după o finală câștigată în fața CSM București.

Originară din comuna Români, județul Neamț, Ana este născută în 2002 și a început handbalul la Buhuși, în 2012, fiind pregătită de Mirela Popa.

 

În anul 2015, când era abia în clasa a VII-a, a fost cooptată la Centrul Național de Excelență al Federației Române de Handbal, la Brașov. Ana a jucat mereu pentru clubul buhușean, deși locuia, învăța și se antrena la Brașov. Naveta grea, sacrificiile și seriozitatea ei au fost încununate astăzi.

Alături de CSO Buhuși, Ana s-a calificat în repetate rânduri la Turneele Semifinale destinate junioarelor și a obținut locul 6 la Turneul Final Speranță 2019 (J1).

În tot acest timp, pe lângă campionatele naționale de juniori, a mai participat la la 3 turnee internaționale alături de HC Buhuși: în 2017, în Ungaria (Locul 1 cu Junioarele 2 și Locul 4 cu Junioarele 1 la Intersport Youth Handball Festival, Kaposvar), iar în 2018 și 2019, în Germania, la Quirinus Cup.

La finalul anului 2019, Ana a fost transferată la clubul Sepsi SIC Sfântul Gheorghe, iar în acest sezon a făcut pasul spre marea performanță, fiind împrumutată la clubul de primă ligă SCM Gloria Buzău. Alături de buzoience, Ana va juca în Liga Florilor și în EHF European League. Postul pe care evoluează: pivot.

În această după-amiază, Gloria Buzău a învins echipa CSM București în finala Cupei României cu scorul 35-29.

Un copil bun, serios, modest, Ana Samson este, cu siguranță, un model de urmat pentru tinerele handbaliste de la Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here