Alătură-te marşului bicicliştilor buhuşeni din Săptămâna Europeană a Mobilităţii!

1.848

pedaleaza

Eşti biciclist sau biciclistă şi vrei să ai condiţii de trafic mai bune în oraş ? Vrei să-ţi faci cunoscută pasiunea pentru pedalatul pe două roţi? Hai să ne-ntâlnim!

Primul club de biciclişti din oraşul Buhuşi, Velo Club Pedalier, te invită la marșul bicicliștilor ”Buhuși Pedalează” în Săptămâna Europeană a Mobilităţii – eveniment care se desfăşoară simultan în oraşele europene.

Vino pe bicicletă duminică, 18 septembrie, de la ora 15:00 în faţa Casei de Cultură Buhuşi să arătăm că şi oraşul nostru are o comunitate biciclistă frumoasă, care merită respectată în trafic.

Ne vom plimba pe traseul B-dul Republicii – Strada Primăverii – Strada Ștefan cel Mare – Strada Ceahlau- B-dul Republicii – Strada Tineretului- Strada Siretului – Str. Alexandru Ioan Cuza- Str.Mihai Viteazul – Str. Nicolae Balcescu – cu final pe esplanada din fața blocului Elegant. (vezi harta)

Vom marşa pe două roţi pentru că ne place să ‘biciclim’, dar şi pentru că dorim să susţinem următoarele cauze:
• mai puţină poluare prin încurajarea mersului pe bicicletă şi renunţarea la automobil pe distanţe scurte;
• condiţii mai bune de trafic pentru bicicliştii din oraşul nostru: repararea străzilor, construirea pistelor de biciclete, marcarea unor trasee off-road, campanii de conştientizare a automobiliştilor etc. – lucruri care se întâmplă de mult în oraşele europene şi în alte oraşe din ţară, dar care ne lipsesc pe plan local;
• încurajarea economiei orașului;
• stilul de viaţă sănătos prin sport şi mobilitate alternativă
• stilul de viaţă sustenabil şi grija faţă de mediu
• reducerea poluării şi mai mult aer curat
• încurajarea concetăţenilor să adopte acest mijloc de transport foarte benefic: bicicleta

Săptămâna Europeană a Mobilităţii este un eveniment sărbătorit de bicicliştii din întreaga Europă. A început din 2002 ca alternativă la stilul de viaţă nesustenabil – folosirea excesivă a automobilului – şi militează pentru oraşe pietonale, transport exclusiv pe bază de biciclete în zonele aglomerate şi luptă împotriva poluării de orice natură, în special cea cu noxe toxice.

Marşul Bicicliştilor Buhuşeni vrea să arate că şi într-un oraş mic din România există pasionaţi de biciclete, dar şi că împreună suntem mai puternici.

Invităm pe această cale toţi susţinătorii acestui mijloc de transport din oraş să se urce pe bicicletă şi să se alăture, cel puţin pentru o zi, cauzei Săptămânii Europeană a Mobilității.

Vezi evenimentul pe Facebook 

Vă aşteptăm cu drag!

Spor la pedalat – Echipa Pedalier, proiect iniţiat de Asociaţia Colectiv S, cu sprijinul Poliției Locale și al Primăriei Orașului Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here