Activități de prevenire a traficului și consumului de droguri în rândul liceenilor din Buhuși

955

În această săptămâna, polițiștii au desfășurat activități de prevenire a traficului și consumului de droguri, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău.

Beneficiarii activităților au fost elevii Liceului Teoretic „Ion Borcea” Buhuși, în cadrul întâlnirilor fiind abordate teme precum dependența, drogurile legale și ilegale, riscurile la care se expun consumatorii de droguri, consecințele legale, dar și siguranța în mediul școlar și extrașcolar, presiunea anturajului și pericolele din mediul online.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de Biroul pentru Siguranță Școlară, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, au oferit elevilor informații, dar și exemple de măsuri de siguranță care să îi ghideze pe parcursul adolescenței și nu numai, astfel încât să nu ajungă în situații care să le pericliteze sănătatea sau chiar viața.

Polițiștii recomandă tinerilor să se informeze cu atenție asupra substanțelor pe care le consumă (inclusiv a medicamentelor) și să adopte un stil de viață cât mai echilibrat.
Pentru a nu suporta presiunea negativă a anturajului, au fost sfătuiți să dezvolte relații de prietenie sănătoase și învețe să spună NU!

Comunicat IPJ Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here