Acțiuni de Ziua Poliției Române – 200 de ani de atestare

1.968

Cu ocazia Zilei Poliției Române – 25 martie, Poliția Orașului Buhuși a întreprins două activități speciale:

Prima a vizat promovarea în rândul copiilor a profesiei de polițist, prezentându-se atât mijloacele din dotare ale unui polițist, dar si materiale informative cu privire la regulile de prevenire a incidentelor rutiere (filmulețul „Drumul colorat”), la cazurile de răpire a minorilor sau legate de infracționalități din mediul on-line raportate la jocurile de pe telefoane / tablete pe care le folosesc. Toate acestea au fost prezentate sub forma unor povești pentru a-i atrage pe cei mici. Acțiunea a avut loc la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și au participat 47 de copii.

A doua acțiunea a avut ca temă combaterea și prevenirea violenței domestice. Agenții s-au deplasat în cartierele unde s-au înregistrat mai multe astfel de cazuri de violență – Marginea, Orbic – și au discutat cu circa 20 de familii despre măsurile de prevenire a violenței în cadrul familiei, mijloacele prin care o victimă poate obține un ordin de protecție și ce se poate întâmpla cu un soț / frate/ alt membru agresiv în mediul familial (Legea 217/2003 modificata privind violența domestică)

Politia Buhuși a emis mai multe ordine de protecție provizorie pentru siguranță victimelor violenței în familie. În toate cazurile, agresorii au fost extrem de surprinși de măsurile luate împotriva lor: evacuarea pe loc din locuință, întocmirea dosarului penal și, într-un caz, chiar introducerea în arest a soțului agresiv ca urmare a încălcării restricțiilor stabilite de politiști.

Toate aceste activități dedicate Zilei Poliției Românie au fost efectuate de politia de proximitate – agent sef Șchiopu Emerențiana, agent șef Vizitiu Roxana și agent principal Stoian Lavinia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here