Accident produs pe fondul neadaptarii vitezei

2.734

Pe strada Libertatii din orasul Buhusi s-a produs, la data de 27.08.2011, in jurul orei 01.30, un eveniment rutier in urma caruia mai multe persoane au fost ranite grav.

Politistii au stabilit la faaa locului ca Andrei A., de 20 de ani din judetul Neamt care conducea un autoturism dinspre Piatra Neamt spre municipiul Bacau, pe fondul neadaptarii vitezei în curba deosebit de periculoasa la stanga, a pierdut controlul vehiculuilui, care a parasit partea carosabila si s-a rasturnat.

Cei cinci ocupanti ai autoturismului au fost transportati la Spitalul Judetean Neamt, iar conducatorul auto si doi pasageri au ramas internati.

S-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolimiei si s-a intocmit dosar penal.

Conducatorilor auto tentati sa apese puternic pedala de aceleratie le reamintim ca:

– Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 – Viteza determina cresterea distantei de franare necesara opririi autovehiculului in siguranta!

 – Viteza determina agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza!

 – Nu în ultimul rand, rugam conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim ca, daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here