A treia oară e cu noroc? Mutarea autogării improvizate din centru intră în discuție din nou, joi, 26 iulie

3.583

Mutarea autogării improvizate din centrul orașului va fi supusă votului consilierilor locali pentru a treia oară.

În luna mai a anului trecut, un transportator local a făcut o cerere pentru concesionarea unui teren cu suprafata de 2836 mp de pe strada Libertății, în zona Târgului Săptămânal, în vederea amenajării unei autogări moderne, cu o clădire de 224 mp cu o sală de așteptare, casă de bilete, agenție de turism și toalete. De atunci, proiectul de hotărâre a fost respins de două ori, în ședințele ordinare din septembrie 2017 și aprilie 2018. În ambele cazuri, mutarea microbuzelor și, implicit, aerisirea circulației în centrul orașului a fost blocată de consilierii PNL, proiectul de hotărâre având nevoie de 2/3 din numărul de voturi pentru a „trece”.

Ședința ordinară din luna aprilie a avut chiar și un iz de ilaritate. PNL-iștii s-au hotărât cu greu asupra unui motiv principal pentru care nu doresc ca proiectul de hotărâre să treacă și chiar s-a auzit un „noi votăm cum vrem, care e problema?” din partea consilierului local Florin Buzdugan (PNL). Consecvent a fost doar consilierul Ion Spătaru (PNL), care și-a menținut discursul din luna septembrie, arătându-și îngrijorarea că amenajarea noii autogări va perturba buna desfășurare a târgului săptămânal.

Deși stația finală a tuturor microbuzelor se vrea a fi pe strada Libertății, stațiile din partea de sus a orașului vor fi păstrate, traseul urmând să fie adaptat.

Târgul săptămânal va fi mutat. Noua locație va fi amenajată conform normelor în vigoare.

Consilierii locali au aprobat la începutul anului, pe „lista de investiții” pentru anul 2018, sume pentru mutarea și amenajarea târgului săptămânal într-o altă locație. În ședinta Consiliului Local ce va avea loc joi, 26.07.2018, va fi supus votului și un proiect de hotărâre ce prijește amenajarea târgului, în condițiile legii, într-o altă zonă. Este vorba despre terenul de vis-a-vis de fosta livadă de pe strada Stadionului.

„Apreciem faptul că organizarea și amenajarea Târgului Săptămânal (într-o altă locație, n.r.), actualmente în partea de jos a orașului, pe E85, este benefică atât pentru descongestionarea traficului turier și evitarea accidentelor rutiere, cât și pentru participanții la târg” – se arată în Raportul de Specialitate întocmit de compartimentul Urbanism.

Au existat multe speculații asupra motivelor reale ale celor din „opoziție” pentru refuzul constant de mutare al microbuzelor din centrul orașului. Este limpede pentru toată lumea că descongestionarea traficului din zonă ar fi benefică pentru toți participanții la trafic. Coroborat cu alte episoade din ședințele CL, recente, când PeNeLiștii au votat împotriva unor proiecte doar de dragul.. opoziției, ne putem gândi că ei își doresc ca administrația condusă de primarul Zaharia să aibă cât mai puține realizări, sabotând-și, astfel, alegătorii și uitând că sunt puși acolo să fie în slujba buhușenilor și nu pentru a-și urmări eventuale avantaje electorale viitoare.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here