A fost predat amplasamentul către CNI pentru noul complex sportiv de la fostul stadion Textila

2.011

În această dimineață, primarul Vasile Zaharia a anunțat semnarea Protocolului de predare a amplasamentului către Compania Națională de Investiții (CNI) pentru realizarea noului complex sportiv.

„Demersurile pentru această investiție de aproximativ 1,6 milioane de euro au început în iunie 2019. Am răspuns mereu prompt tuturor solicitărilor CNI privind documentele necesare ajungerii în acest punct (avize de principiu de la furnizorii de utilități, aviz de la Directia Judeteana pentru Cultura Bacău, aviz de la Agenția Protecția Mediului, studiu topografic, studiu geotehnic, Certificat de Urbanism ș.a)” – se arată în comunicatul primarului Zaharia.

Procedura de achiziție publică pentru proiectare (adaptare la amplasament) și execuție urmează să fie demarată de către Compania Națională de Investiții.

Obiectivele de investiții vor fi realizate în cadrul subprogramului Complexuri sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, implementat de CNI.

Baza sportivă de la Buhuși va avea următoarele facilități:

  • Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
  • Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m;
  • Clădire vestiare și administrativă;
  •  Parcare autovehicule și autocar.

Prin Hotărârea nr. 232/2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.093/2013 s-a declarat de interes public și de importanță națională organizarea efectivă la București a unor meciuri din cadrul Turneului final și s-a constituit Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea și susținerea candidaturii României și pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Una dintre condițiile asumate de către Guvernul României prin dosarul de candidatură pentru EURO 2020 depus la sediul UEFA în 26.04.2014 a fost aceea de construire / modernizare a unui număr de 400 de terenuri de fotbal în toate județele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here