Au sărbătorit 80 de ani de handbal buhușean

3.362

hc
Au fost sărbătorite opt decenii de handbal buhușean. Evenimentul a avut loc sâmbătă și a fost organizat de HC Buhuși , în parteneriat cu Primăria și CL Buhuși, CT Ion Borcea și Asociația Italienilor din România. Au fost înmânate trofee și diplome de recunoștință invitaților, foști sportivi, handbaliști buhușeni.  În holul sălii de sport a licelui a fost organizată o expoziție cu fotografii din lumea sportului buhușean de altădată. După festivitate, cei 60 sportivi au fost invitați la restaurant din oraș, pentru banchet.

Bazele handbalului buhușean au fost puse în 1935 de către comunitatea germană din zonă, formând una din primele echipe de handbal în 11 din Moldova. De-a lungul acestor 80 de ani, Textila Buhuși a dat numeroase handbaliste la loturile naționale. Printre cele mai bune clasări în campionatele naționale putem menționa un loc 3 pe țară la handbal în 11, locul 3 în Divizia A – 1974 și un loc doi în Cupa României în 1976.

hc2
Asociația Italienilor din România a fost unul dintre organizatori, iar președintele ei este Ioana Grosaru, fostă handbalistă buhușeană și soția regretatului fotbalist Mircea Grosaru. Foștii sportivi au avut parte și de dansuri populare românești și italiene și de un scurt program folk.

File_000

File_001
La sala de sport a liceului au avut loc meciuri demonstrative între toate grupele de junioare ale HC Buhuși, seara bucurându-se și tinerele sportive de un mic banchet și de cadouri de la Moș Crăciun. Au fost prezente toate jucătoarele și majoritatea părinților, dând dovadă că sunt un grup unit.

„Ne-am bucurat de bucuria lor, de faptul că s-au distrat împreună, au cântat și au dansat. Le asteaptă un an greu din punct de vedere competițional, toate echipele vor trece prin turnee de calificare. Până atunci să ne bucurăm de ce au realizat până acum, să le urăm sănătate lor și famiilor, sărbători cu liniște și  să ne revedem pe 4 ianuarie în sala de antrenament cu forțe noi. Mulțumim consilierilor locali, domnului primar, părinților, galeriei și tuturor celor care ne-au sprijinit si au incredere in frumoasa noastră activitate. Mulțumim M.Bit și Buhusi.NET pentru că ne-au fost alături.” – ne-a declarat Liliana Teslariu, organizator, membru în Consiliul de Administrație al HC Buhuși.

File_002

File_003

File_004

2 COMENTARII

  1. ATI ,,SARBATORIT,,DEGEABA ..RUSINE..FARA FETELE CARE IN 2009 AU REPUS HANDBALUL BUHUSEAN PE HARTA COMPETITIONALA SI CARE ASTAZI SUNT PRIMELE SENIOARE CE ACTIVEAZA LA STIINTA BACAU SAU AIUREA…PRIMA ECHIPA H .C. BUHUSI DE DUPA REVOLUTIE ACEEA A FOST…..6 ANI DE COMPETITI ISI DOUA TURNEE SEMIFINALE…TOATE ECHIPELE DE JUNIOARE DE ASTAZI NU AR FI EXISTAT DACA NU AR FI FOST ACESTA PRIMA ECHIPA…CE ORGOLII MESCHINE V-AU DETERMINAT SA NU LE INVITATI….AUDE CINEVA.?..UN FOST PROFESOR DE SPORT…MERITORIU DE ALTFEL..DAR ,,,CARACTERUL///////

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here