60 de ani de istorie a solidaritatii

1.780

Duminica, la Casa de Cultura Buhusi a avut loc festivitatea de aniversare a 60 de ani de activitate a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Buhusi. Peste 500 de participanti i-au reprezentat pe cei 24.030 de membri ai institutiei, din cele aproape 20 de filiale din Buhusi, Bacau si judetul Neamt.

Acest C.A.R., un adevarat colos al caritatii, are cu vreo 10.000 de membri mai mult decât populatia stabila a orasului Buhusi…

La înfiintare avea 230 de membri. Emotionat, presedintele Neculai Vamanu a prezentat istoria celor sase decenii, dar si istoria prezenta. S-a vorbit despre solidaritate, credite, ajutoare nerambursabile si premieri, ajutoare de deces, sprijin în cazuri de calamitati sau boli grave, compensarea biletelor de tratament, organizarea de excursii subventionate, utilizarea profitului, extinderea sediului/sediilor, asigurarea unei game diversificate de servicii, respectarea legalitatii, sporirea numarului de membri, sponsorizarea elevilor…

Primarul orasului, Ionel Turcea, a acordat diplome speciale/premii unor familii de pensionari care au sarbatorit nunta de aur.. În finalul manifestarii, romanticul trubadur Alexandru Jula si copiii Clubului Elevilor au sustinut un spectacol aplaudat.

„Într-o lume în care parca ne înstrainam din ce în ce mai mult unii fata de altii, ne-a spus presedintele Neculai Vamanu, spiritul nostru de solidaritate, gesturile noastre care pot aduce putina bucurie (credite avantajoase, ajutoare nerambursabile, premieri, diferite servicii cu preturi accesibile) parca mai umanizeaza putin lumea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here