56 de buhușeni au fost amendați până acum pentru nerespectarea măsurilor Ordonanței Militare nr. 3

3.864

Urmare a intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3 pe data de 25 martie, libertatea de circulație a cetățenilor a fost limitată doar pentru situații clar exprimate în declarații pe proprie răspundere și doar în anume intervale orare pentru cei de peste 65 de ani.

Textul integral al Ordonanței Militare nr. 3 poate fi studiat pe site-ul mai.gov.ro.

La Buhuși, în ciuda a numeroase îndemnuri pentru a rămâne în locuințe cât mai mult posibil, o bună parte din cetățeni nu respectă carantina, ajutând, astfel, la posibila răspândire a virusului COVID-19.

Un episod grav a avut loc chiar în prima zi, pe 25 martie, când la Oficiul Poștal Buhuși s-au înghesuit foarte multe persoane. Poliția a intervenit și a luat măsuri, dar lipsa de responsabilitate a cetățenilor din Buhuși a ieșit în prim-plan.

foto Facebook Suntem 100 % Buhusi, 25 martie, ora 10:00

Autoritățile actionează cu număr de patrule sporite formate din polițiști, politiști locali și jandarmi pe toate schimburile. Pentru cazurile în care au fost depistate persoane fără declarație pe proprie răspundere sau fără o urgență reală au fost aplicate amenzi cuprinse între 100 de lei și 5000 de lei. Cei care avut o atitudine ostilă față de forțele de ordine au primit amenda maximă.

Cuantumul total al celor 56 de amenzi aplicate în mai puțin de 48 de ore a fost de 13 500 lei.

Respectați măsurile de prevenție a răspândirii COVID-19! STAȚI ÎN CASĂ!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here