Buhusiul a petrecut cu muzica buna

3.398

In zilele de 12 si 13 septembrie, orasul Buhusi a fost in sarbatoare. Ca la orice petrecere, nu au lipsit micii si berea, jocurile si comerciantii veniti din toate colturile tarii. Ceea ce a impresionat cu adevarat la aceasta editie a Zilelor Orasului Buhusi a fost muzica. Desperado, Trupa Millenium din Republica Moldova, Clovnii din Chisinau, Akcent, Roxi, Lady, Busuiocul dar si alti artisti au realizat un spectacol de mare clasa. Prezentator dar si interpret a fost Adrian Enache. Scena si sound-ul, care au pus in valoare calitatile artistilor, au fost furnizate de Axial Music a cunoscutului Florin Lupancu.

Câteva mii de spectatori, localnici, dar si din Bacau, Neamt si imprejurimi s-au adunat sâmbata in fata scenei, amplasata la Casa de Cultura a Buhusiului. Benone Sinulescu si alti interpreti de muzica populara au incalzit inimile celor de vârsta a treia. Dupa microrecitalul sustinut de Adrian Enache, pe scena au urcat greii de la Desperado. Au cântat piese aplaudate indelung ca: „Betivan ratat”, „La tati ni-i greu”, „Fata de la tara”, „Am cazanul meu”, „Lenea” si multe altele, binecunoscute de public. Clovnii de la Chisinau au intervenit in unele momente pe scena, aducând câte un cazan folosit la „rachie”, mimând profunzimea starii de ebrietate. A urmat apoi evolutia remarcabila a tinerilor de la Millenium. Absolventi de conservator, premiati la spectacole internationale, tinerii basarabeni Cornelia, Vitalie, Sergiu, Alex, Gheorghe, Olga si Eugen au cântat piese din repertoriul propriu si international. Solista Olga si-a dovedit inca odata calitatile vocale, alaturi de Alex iar blonda Cornelia a fost apreciata de public pentru un plus de frumusete. Dupa miezul noptii, buhusenii in drum spre casa s-au mai oprit la un pahar de bere, la micii si frigaruile bine mirositoare.

Mai transparent si mai ieftin decât Bacaul

Zilele Buhusiului au costat 17.000 de euro, bani in care sunt incluse onorariile artistilor/impresarilor, deplasarile, cazarea, scena, muzica dar si energia consumata. Spre deosebire de alte localitati, cum ar fi municipiul Bacau, anuntul privind organizarea evenimentului aniversar a fost postat pe site-ul Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP). „Am urmarit sa oferim maxima transparenta pentru organizarea acestui eveniment. De organizarea Zilelor Orasului Buhusi se stia, a fost publicat anunt pe SEAP, iar firma lui Florin Lupancu a oferit cel mai bun pret, aproximativ 68 de mii de lei. Pentru cele doua zile de spectacole fiecare buhusean a platit câte 3,5 lei, din banii de la bugetul local”, ne-a precizat primarul Ionel Turcea.

La „Zilele Bacaului”, organizate in fiecare an, se cheltuie sume cuprinse intre 200 de mii si 1 milion de lei. Municipiul Bacau a preferat de fiecare data sa atribuie direct contractele pentru scena si sound, in fiecare din ultimii cinci ani, acelorasi oameni, fara organizarea unor licitatii sau cereri de oferta. Este binecunoscut cuplul de organizatori Ionut Tomescu (Primaria Bacau) si impresarul Dan Leonte, care a „educat“ gustul bacauanilor, in ultimii ani, cu aceiasi artisti, aceleasi piese.

Mircea Merticariu – desteptarea.ro

4 COMENTARII

 1. sincer mie nu prea mi placut cm a organizat primarul buhusului ionel turcea zilele buhusului din 2009..pentru ca..a chemat mai multi cantareti de muzica rock…..mie miar fi placut sa cheme alte formatii…pe care sa danseze lumea….adik:
  PENTRU MUZICA USOARA
  -David Deejay & Dony
  -morris
  -inna
  -simplu-
  PENTRU UMOR
  -romica tociu si cornel palade
  PENTRU MUZICA DE PETRECERE SA DANSEZE TOT ROMANUL:
  -NICU PALERU SI CRISTIAN RIZESCU
  si asa mai vii de acasa….NU catanga sau clovn….
  POATE IA IN CONSIDERARE IONEL TURCEA ACEST MESAJ

 2. Anul trecut fiind intr-un scurt concediu m-am intors acasa in Buhusi unde am avut prilejul sa urmaresc concertul trupei Akcent.Pot sa spun ca am fost iritat de multumirile aduse de cei de la Akcent la fiecare 5 min domnului Primar ptr. invitatie(e normal sa fi politicos si sa multumesti odata dar nu de 10 ori).M-am intrebat:au fost invitati din partea lui,pe banii lui etc.Buhusenii platitori de taxe si impozite si care sigur au platit aceasta actiune se uitau indiferenti…Voi ce credeti?

 3. Mr.anonim
  Sunt ingaduitor cu tine si iti recomand sa citesti din nou mesajele de mai sus.Tu din banii cui crezi ca i-a invitat primarul?Platind taxe si impozite nu crezi ca e normal sa intrebi ce se intampla cu banii tai si sa a-i un cuvant de spus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here