Cateodata poate fi dificil sa alegem mobilierul si decoratiunile pentru acasa, mai ales cand mai multi factori trebuie luati in considerare. Marimea camerei, luminozitatea si forma acesteia sunt unele din aspectele de care trebuie sa se tina cont in amenajarea sau reamenajarea unui spatiu. In acest articol va vom da sfaturi pentru un living room modern, in care sa va petreceti timpul cu placere.
Iata 3 idei usor de pus in practica, ce iti vor transforma locuinta in una mai moderna si interesanta din punct de vedere ambiental:
1. Eu sunt mic, tu, fa-ma mare
Daca nu dispui de suficient spatiu, iar cand intri in sufragerie ai impresia ca te sufoci, exista cateva trucuri care te pot ajuta sa dai senzatia de spatiu mai mare fara a sparge vreun perete:
–Mobilierul transparent este prietenul incaperilor mici. Faptul ca nu sunt opace lasa senzatia de spatiu liber in locul pe care il ocupa, lucru ce creeaza iluzia ca incaperea este mai mare decat in realitate.
–Oglinzile sunt accesorii decorative ce dau senzatia de adancime a camerei daca sunt folosite. Retine, oglinzile trebuie sa fie mari pentru a crea acel efect de marire.
–Mobilierul cu picioare creeaza senzatia de spatiu prin distanta dintre podea si mobila. In plus, acel extra spatiu se poate folosi pentru depozitat diferite obiecte. Fie ca este vorba de canapea, fotoliu sau masuta pentru cafea, alegerea ideala pentru a face o camera mica sa para mai spatioasa, este ca piesa de mobilier sa aiba picioare.
2. Jocuri de lumini
Foloseste-te cat mai mult de lumina naturala si las-o sa invadeze toate camerele, dar acolo unde acest lucru nu este posibil din diverse motive, foloseste corpuri de iluminat si becuri eficiente. Studiile arata ca daca locuinta este prea intunecata, creste riscul de depresie si alte afectiuni psihice. Foloseste becuri care produc lumina cat mai apropiata de cea naturala si nu te teme sa folosesti mai mult decat un corp de iluminat in fiecare camera. Exista 3 feluri de lumina care se pot imbina perfect intr-o singura camera: lumina ambientala, lumina de lucru si lumina de accentuare. Lumina ambientala este cea generala, care lumineaza toata camera si este, in general, produsa de un candelabru sau o lustra. Lumina de lucru este acea lumina folosita pentru citit sau alte activitati ce necesita lumina concentrata asupra unui singur loc, iar lumina de accentuare este acea lumina care evidentiaza un obiect sau un loc din camera.
3. Scaldat in apele viitorului
Daca nu esti adeptul bailor lungi, facute in cada, atunci esti un om al viitorului. Cabinele de dus construite din beton si placate cu gresie sunt nou “must have” daca urmaresti sa ai o casa moderna. Pentru o senzatie de natural, poti folosi gresie care imita piatra, ce iti va lasa impresia ca te scalzi sub o cascada si in acelasi timp iti ofera un masaj relaxant la talpi, ideal dupa o zi lunga de munca. Ca spatii de depozitare se vor folosi rafturi atarnate sau prinse in perete, dar, daca exista posibilitatea, se poate face un intrand in perete ce poate servi ca loc pentru sapunuri si geluri de dus.
Nu trebuie sa aduci modificari locuintei tale bazandu-te pe trenduri si daca tu te simti bine acasa, dar nu este rau sa faci cateva modificari din cand in cand ca sa poti evita monotonia si plictiseala care actioneaza la nivel subconstient. Schimbarile nu trebuie sa fie neaparat majore ci cat sa te faca sa ai o senzatie placuta cand intri in fiecare camera, asa ca, poti jongla cu culori, lumini si chiar piese de mobilier.