Vernisajul TREZIREA (q WAKE-UP) 12 12 15 – O altfel de sâmbătă seară la Buhuși

2.217

Sâmbătă, la Muzeul de Istorie din Buhuși a avut loc vernisajul expoziției TREZIREA (q WAKE-UP) 12 12 15. Am fost acolo și am rămas plăcut surprinși.

Judecând după impresiile celor prezenți putem spune că a fost un real succes. Publicul a interacționat cu lucrările, urmărind traseul performace-ului și a savurat din plin un gen de artă care nu a fost niciodată prezent în urbea noastră.

Bogdan Vatavu, creatorul lucrărilor și artistul căruia îi apartine conceptul, ne-a împărtășit impresia lui despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă: “Ața cum spune și titlul ne place să credem că am trezit apetitul publicului pentru frumos, pentru experimentul în arta conceptuală, expoziția deschizând calea spre artă pentru generația tânără care caută și dorește să se manifeste diferit față de ceea ce primește. Am dorit prin acest concept să transformăm spațiul uitat într-un spațiu cu o încărcătură culturală aparte. Sper că am și reușit. Feedback-ul primit de la public nu mă face decât să continui să găsesc metode noi de exprimare prin intermediul acestui mod inedit și nemărginit care este arta conceptuală.”

“Ne dorim ca prin astfel de evenimente să expunem comunitatea locală, cu accent principal pe tineri, la o modalitate creativă de exprimare prin intermediul artei conceptuale într-un spațiu cu tradiție și istoric în domeniul artei tradiționale românești. Vrem să oferim alternative culturale moderne și de actualitate la preocuparile tinerilor, mai putin obisnuiți să interactioneze fizic și in mod direct cu un spațiu dedicat culturii. Unul din obiective este transmutarea culturii Internetului și a televiziunii într-un spațiu mai putin uzitat – Muzeul – și redirecționarea tinerilor și comunității către mesaje și valori solide prin intermediul artei conceptuale și a modalităților specifice de exprimare ale acesteia: pictura, sculptura, performance, instalații de artă, sunet. Valorificarea unui spațiu deja consacrat în ideea reînvierii trecutului prin mijloacele artei contemporane și prin umplerea vidului unor astfel de evenimente în peisajul artistic și cultural buhușean. Acest eveniment este primul dintr-o serie de evenimente ce urmează să se desfășoare în Buhusi și, cu speranța că am reușit măcar puțin să condimentăm viața comunității, vă așteptăm și la urmatoarele.”

DSC_2800

DSC_2829

DSC_2835

DSC_2890

DSC_2957

DSC_2969

DSC_2972

DSC_2981

DSC_2988

DSC_3000

DSC_3003

DSC_3009

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here