10 beneficii ale consumului de spirulina

2.714

Microalgele sunt cele mai vechi organisme care folosesc fotosinteza şi care cu milioane de ani în urmă au îmbogăţit atmosfera pământului cu oxigenul atât de necesar vieţii.

Arthrospira platensis, cunoscută nouă mai mult sub numele de spirulină, este o microalgă de o frumoasă culoare verde-albastru care îi este dată de o combinaţie de pigmenţi naturali – verdele îl ia de la clorofilă, galbenul şi portocaliul de la carotenoizi iar albastrul de la ficocianine.

Ea aparţine unei familii de microalge din care face parte şi chlorella şi este una dintre sursele cele mai complete de nutrienţi din câte se cunosc, fiind foarte bogată în proteine, clorofilă, vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali etc., ceea ce o face atât de benefică pentru organismul uman.

Din multitudinea de beneficii pe care consumul de spirulină îl are pentru organismul uman am ales să vă scriu ,pe scurt, doar despre 10 dintre ele, deşi numărul lor este cu mult mai mare.

1. Ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic din organism prin marea sa bogăţie de minerale. Acest echilibru poate fi uşor dereglat datorită stilului de viata modern şi a alimentaţiei bogate în produse procesate, dereglare care poate duce la apariţia unor boli cum ar fi oboseală cronică, depresie, reumatism, boli de piele etc.

2. Conţinutul ridicat de vitamina A din spirulină, face din aceasta un mijloc excelent pentru a lupta împotriva acneei. Ea reglează funţionarea glandelor sebacee şi evită excesiva secreţie şi congestie a acestora.

3. E un ajutor de nepreţuit în lupta împotriva anemiei. Nu numai că aduce un aport important de fier în organism dar conţine şi alte substanţe nutritive cum ar fi vitamina E, vitamina B12, acid folic, cupru, elemente necesare pentru fixarea fierului în sânge….Citeste tot articolul

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here