Ziua Nationala la Buhusi

2.171

La monumentul eroilor din centrul orasului Buhusi au fost depuse coroane si jerbe de flori, din partea Consiliului Local, Asociatiei Veteranilor de Razboi, dar si din partea principalelor firme si institutii. Reprezentantii autoritatilor locale s-au întâlnit apoi cu veteranii de razboi. La Colegiul „Ion Borcea”, coordonati de prof. Monica Puscasu si prof. Ana Maria Dolgos, elevii au organizat, timp de doua zile, în colaborare cu asociatiile Renasterea si Prolyceum, expozitii de desene, dezbateri, sesiuni de comunicari stiintifice care au avut ca tema istoricul act al Unirii de la 1 Decembrie si Ziua Nationala a României. Am retinut câteva titluri din expozitia de desene tematice: „Întregitorii”, „Eroii necontestati”, „Sunt mândra ca m-am nascut românca”, dar si unele întrebari ale adolescentilor: „Cum ar privi eroii lui 1 Decembrie 1918 inflatia de eroi a lui Decembrie 1989?”, „Ce obligatii mai are cercetarea istorica româneasca fata de 1 Decembrie 1918?” , „Traim la fel, de Ziua Nationala, precum americanii sau francezii?”, „De ce nu ce nu se molipsesc politicienii de astazi de spiritul de responsabilitate al actorilor Unirii de la 1918?”…

Activitati specifice au fost organizate si la Scoala „Mihai Eminescu” Buhusi, coordonatori fiind prof. Oana Malinici si prof. Tinca Vârlan.

(I.F.) – desteptarea.ro

foto: proof-zone.net

1 COMENTARIU

  1. FRUMOS.Foarte frumos.Am ramas tablou.Si vreau sa mai vad cine mai vine sa zica,ca in Buhusi nu se face nimic.Mi-a placut chiar tot.Depunerile de coroane,persoanele,aspectul centrului orasului si chiar si timpul care a tinut cu cei care s-au jertfit pentru ca Romania sa fie unita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here