Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost în vizită la SC Stofe Buhuși SA

4.546

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut astăzi o vizită inopinată în județul Bacău iar una dintre opriri a fost la SC Stofe Buhuși SA, prezența dânsului fiind anunțată cu mai puțin de două ore înainte.

În contextul programului inițiat de dânsul anul trecut, prin care încurajează valorificarea lânii românești, acordând sprijit financiar fermierilor, ministrul a efectuat o vizită de informare la fața locului pentru a vedea potențialul fabricii de la Buhuși.

Directorul SC Stofe Buhuși SA, ing. Ștefan Câmpanu, ne-a declarat: „Domnul ministru Daea dorește să găsească metode pentru a valorifica cât mai mult din lâna românească. Datorită faptului că aceasta este o lână grosieră, prea puțin folosibilă în industria textilă, este ideală pentru panouri termoizolante. Cererea pentru asemenea panouri este din ce în ce mai mare, fiind un produs natural, iar țări precum Germania interzic, deja, prin lege, folosirea de polistiren pentru izolarea clădirilor. Avem deja disponibilă instalația pentru spălarea lânurilor și inspectăm oportunități pentru achiziționarea unei linii de producție pentru panourile termoizolante din lânuri grosiere”.

Ministrul Agriculturii a avut doar cuvinte de laudă la adresa fabricii și a directorului Ștefan Câmpanu pe pagina sa de Facebook: „(..) un director excepțional, bun român, ce nu a abandonat meseria, este în plină reconstrucție. În cadrul fabricii se realizează stofe din lână, având chiar și o instalație de spălare a lânii. Aceasta reprezintă o şansă de valorificare a lânii pe plan intern. Aici lucrează 120 de muncitori pe o suprafata de 27 de hectare, din care 10 ha construcții.”

DISTRIBUIȚI

23 COMENTARII

  • Adevarul este ca lucreaza stofa pentru armata . Sunt dispusi sa angajeze chiar si pensionari . Nu mai au muncitori specializati . Si mie mi a placut filatura la nebunie . Seara buna .

  • Omul a promis ca va ajuta crescatorii de oi pentru valorificarea lanii,care este,din punct de vedere economic si zootehnic ,principalul produs al acestei specii.Intre acele ruine de azi ,era o fabrica in care se realiza tweed-ul,adica cel mai fin postav , ce era materia prima pentru faimoasele costume englezesti.Este un om de cuvant si cred ca cel mai performant ministru al agriculturii,daca ne referim la banii atrasi pt fermieri din fonduri UE,fara a fi cheltuiti aiurea.Ce-i drept,foloseste un limbaj de lemn si atrage astfel comentarii malitioase din partea unor jurnalisti si nu numai,de altfel,probabil,niste somitati in domeniu.Eu ii doresc succes in ceea ce si-a propus!

  • Vraja electorala Gianny Marian!Nu exista nici un interes pt.a ridica partea asta de tara!Saraci pt.a vota pt ajutoare!Sa fim seriosi! “exista chiar si o instalatie de spalarea lanii” !!! INTREBAREA E : Cum de inca mai exista?!! Dupa ce au scos utilajele in ploaie si le au vandut la fier vechi! Cat despre “performanta ministrului”- ma abtin sa comentez!Banii atrasi din fonduri UE…nu au absolut nimic in comun cu acest ministru!

  • Va zic eu de ce a venit .syia f bine ministru asta ca la buhusi a fost intodeauna stofa de calitate si a venit si baiatul sa isi ia si el acolo 2-3metri de un costum. Ca de restu stati linistiti ca pe nimeni nu ii intereseaza sa relanseze economia.asta e adevarul si hai sa nu ne mai ascundem dupa deget

 1. Din inima m-as bucura sa se schimbe ceva,profesionisti,sunt,ceva posibilitati mai sunt,Oi avem si intradevar ,,Oaia”are posibilitatea de a schimba ceva,pt.Fabrica,pt.Buhuseni,pt.Oras…..Succes dle.Director!?

  • Cam 10.000 de muncitorii alcătuiau Fabrica De Postav Buhuși cea mai mare din Balcani, la vremea revoluției retehnologizarea si in special secția finisaj, cu multe comenzi la export….Dar vândută la fiare vechi ptr 1.000.000 de dolari. Si acum depozit de sortare gunoaie, o parte……si altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here