Consilierul Local PNL, Florin Diaconu, recunoaște că nu va mai susține niciun proiect al CT Ion Borcea dintr-o ranchiună personală

9.708

Ședința extraordinară de astăzi, 22 septembrie, ar fi fost fără istoric dacă nu ar fi avut loc un episod inedit la finalul ei: un consilier local spune că nu va mai susține niciun proiect al liceului buhușean dintr-o ranchiună personală.

Cele două puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate în unanimitate, dar înainte de a se încheia ședința, președintele PNL Buhuși, consilierul local Florin Diaconu a avut de făcut o intervenție: „Domnule primar, vreau să-mi dați o persoană care se pricepe. Am corpuri de iluminat. Pot să aduc sub formă de sponsorizare, de la un prieten de-al meu, pentru școli. Pentru toate școlile, mai puțin pentru liceu. Cât timp o să fiu consilier aici, pentru liceu n-o sa mai fac nimic. Nu! Cât timp o să fie doamna directoare (n.r. Maria Dobroi) la liceu, n-o să mai votez pentru proiectele care sunt la liceu.”

Întrebat de ce, consilierul motivează astfel: „Pentru că a venit cineva cu două facultăți, masterat, doctorat și n-a putut să predea la liceul din Buhuși. Au preferat să cheme pensionari de acasă. Dacă așa consideră dânsa că se face învățământ la Buhuși, OK, n-am niciun fel de problemă.” 

Deși la început vorbea la persoana a treia despre acel „cineva”,  domnul Diaconu a ajuns să folosească persoana întâi, singular. Cei prezenți în sălă știau, oricum, că era vorba despre dumnealui în problemă.

Practic, președintele PNL Buhuși, Florin Diaconu, a recunoscut în ședința extraordinară a Consiliului Local Buhuși că nu va mai susține niciun proiect al CT Ion Borcea dintr-un motiv 100% personal: Pentru că directoarea Maria Dobroi nu a vrut să-i dea ore la catedră.

Primarul Zaharia cunoștea situația pentru că fusese informat anterior de domnul Diaconu despre această speță: „Nu aveți pregătirea profesională pentru a fi cadru didactic. Nimeni nu vă contestă pregătirea în domeniu, facultățile, masteratul și doctoratul, dar pentru a preda la catedră vă trebuie calificarea necesară.” – a spus Vasile Zaharia.

„Am fost la Inspectorat. Inspectoratul aștepta ca doamna directoare să-mi dea mie acele ore.” – se apără Florin Diaconu.

Consilierii PSD Mihai Pristavu și Cristina Constandiș i-au explicat domnului Diaconu metodologia privind mobilitatea cadrelor didactice, spunând că pensionarii și cadrele calificate care fac cerere în acest sens au prioritate. Or, Florin Diaconu, deși a mai predat la liceul buhușean în anii ’90, nu numai că nu are modulul psihopedagogic necesar pentru a fi calificat să predea, nici măcar nu a înaintat o cerere scrisă către Colegiul Tehnic „Ion Borcea” că ar dori să facă acest lucru.

DISTRIBUIȚI

40 COMENTARII

 1. Eu stiu pe cineva cu o facultate, un masterat si un doctorat care preda la liceu. Dar a luat examenul de titularizare in invatamant prin examen. Deci… nu vad ce treaba ar avea domna director de la liceu cu acceptul sau datul orelor. Nu ea da ore ci exista niste examene care iti confera tie ca si profesor acest drept. Examenele pentru a intra in invatamant sunt dure si corecte asa ca… sa fim seriosi…

  • ..umilinata , lipsa de caracter . Iar ca materie ar fi bun la religie , a trecut prin câteva ( pe bani se subantelege ) chiar dacă nu a priceput nimic se pare . Dar poate poza de exemplu , ” nu faceti ca el / asa ajungeți “…somer întreținut de soția pe care nu o respecta !

  • Da Adi, intradevar. Un om care nu a furat 1 leu la viata lui sau nu a facut nici o combinatie ar trebui sa stea in afara acelui consiliu. Oamenii verticali in general ar trebui sa stea in afara granitelor romanesti daca tot veni vorba.

  • Daca nu e in stare sa fie obiectiv in pozitia pe care o are, nu are importanta daca a furat sau nu. E vorba de obiectivitate intr-o pozitie care cere asta. Sau daca majoritatea politicienilor nostri nu o au, il indreptateste?

  • Daca tot veni vorba de obiectivitate, ce om intreg la cap cu doctorat ar vrea sa predea intr un liceu in Buhusi? Si de ce? Pentru salar? Nu prea cred. Incearca sa intelegi numirile politice. Nimic in romania nu e pe meritrocrarie. Dar stii prea bine asta. Esti aici pe postul asta doar pt simplul fapt ca psd ul a marit salariile din invatamant ( temporar ) si nu pt obiectivitate.

  • Eu inteleg ce zici, dar daca acea doamna vine cu proiecte cu adevarat folositoare pentru elevii liceului si nu primeste sprijinul de care are nevoie pentru a le lansa din cauza acestui domn, mai conteaza? Acea ambitie personala poate costa… aici e buba. Stiu cum se face politica la noi prea bine. Dar in tara asta nici o parte nu da dovada de maturitate politica. Poate e cazul sa plece de la cei mai mici din orase mici…

  • Cand detii majoritate intr un consiliu nu ai nevoie de nici o parere din interiorul sau afara lui. Just saying . Sa ti declari nemultumirile si sa te opui unui sistem corupt e in continuare de apreciat. Si da, tocmai din cele mai mici capilare ale sistemului trebuie pornit.

 2. Infantilism ! Iresponsabilitate si lipsa de înțelepciune . Interesant ar fi sa ne explice Presedintele in functie al PNL Buhusi , motivul pt care a fost obligat să părăsească pe usa din “dos” catedra la care susține ca a predat in acest Liceu ! Dar ca si curiozitate unde si mai ales cand i-a fost conferit titlul de Doctor ?

  • Politic , a apărut propus (spune el ) sa facă politică de stânga , dar a fost aruncat pe centura politică pe motiv de incapacitate si lipsă acută de voturi personale . A mințit conducerea PNL ca stie si poate face politică pe dreapta , a demonstrat după ce s-a văzut consilier pe susținerea echipei pnl si cheltuiala mea : acută lipsa de caracter si f putina minte . Iar acum …face ce stie el mai bine : plânge si se vaită …poate, poate se “miluieste” cineva ! Esti o rusine sociala . Daca nu demisionezi din funcția ocupată pe nedrept , sa lasi locul celor care chiar au ceva de spus pt acest oras , voi mai face dezvăluiri . Tic-tac …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here