Impozitele pentru anul 2018 nu se modifică

3.026

Consiliul Local Buhuși a aprobat la sfârșitul anului trecut impozitele și taxele locale le care le vom plăti în anul 2018.

Impozitele rămân la nivelul anului 2017, fără nicio modificare. Astfel, impozitul pe clădiri rezidențiale rămâne la nivelul de 0,8% din valoare pentru persoanele fizice, respectiv 1% pentru persoanele juridice. Și la clădirile nerezidențiale procentele rămân la nivelul din 2017: 1% pentru persoane juridice și 0,8% pentru persoanele fizice.

Buhușenii care își vor plăti integral impozitele până pe data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 10%. Acest lucru se aplică și celor care doresc să scape de cozi și să-și achite datoriile online, pe ghiseul.ro.

Buhușenii vor putea să-și plătească impozitele la Casieria din cadrul Primăriei Buhuși și online pe www.ghiseul.ro începând cu data de 9 ianuarie.

Pentru mai multe informații despre cum puteți să utilizați site-ul ghiseul.ro, citește articolul Buhușenii își pot plăti online impozitele și taxele locale

Descarcă documentul (DOCX, 145KB)

Printre puținele modificări apărute la taxele locale se numără cele de închiriere a sălilor din cadrul Casei de Cultură Buhuși și a Sălii Polivalente.

 

 

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  • ,,Fiind vorba despre o taxa locala, procedura prevede acordarea unor reduceri, dupa cum urmeaza:
   – daca va fi achitata pana la finalul lunii martie, taxa va fi de 9.6 lei de persoana/pe luna, aplicandu-se reducerea de 20% prevazuta in HCL-ul mentionat mai sus, pentru persoane fizice.,,
   La Bucuresti se poate, la Bacau se poate, la Buhusi NU.

  • Pe de alta parte, in formularul ,,Declarație de impunere” in vederea stabilirii cuantumului TAXEI SPECIALE DE SALUBRITARE, NU apare la categoria de scutiri minorii sub 3 ani conform Legii nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, prin care se stabileşte ca toți copiii sub 3 ani să fie scoși de pe lista cheltuielilor de la asociațiile de proprietari. Actul intră în vigoare din această sâmbătă, 22 aprilie 2017.

 1. De ce la Bacau salubritatea este 72 lei/an pe persoana si se da bonificatie 10% daca este platita pana pe 31 martie iar la BUHUSI salubritatea este 115lei/an si nu se da bonificatie ? Buhusenii sunt mai bogati sau mai
  ” prosti ” ?

 2. D-le Viceprimar , ne spuneti si noua cat este salubritatea la PJ ( ex. restaurantul Melody ) avand in vedere ca dupa o petrecere , gen nunta ,etc are gunoi cat consuma in 10 ani, 1000 de contribuabili . Nu credeti ca suma este foarte mare !!!!!
  Multumim si asteptam un raspuns oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here